Torsdag indledes anden afdelingen af årets World Cup på banen i Milton, Canada, og selvom det danske banelandshold holder fødderne plantet på jorden efter weekendens guldregn, tror både landstrænere og ryttere på gode resultater og vigtige point til OL-kvalifikationen.

Det danske triumftog i Frankrig satte en tyk streg under banelandsholdets niveau og potentiale, men assisterende banelandstræner Martin Lollesgaard maner alligevel til besindighed før weekendens World Cup-afdeling, for med de gode resultater følger opmærksomhed.

"Vi tror på gode resultater over hele linjen her i Canada - ligesom i Paris - men vi er ydmyge i forhold til opgaven og bevidste om, at de andre kigger på os som nogle af dem, de rigtig gerne vil slå. Og det er altid farligt,” påpeger Lollesgaard.

World Cup-afdelingen begynder i dag med kvalifikationsløb i 4.000 holdforfølgelsesløb, og det danske herrehold består af de samme fire ryttere, der triumferede i Paris - og Martin Lollesgaard er da også optimist før starten.

"Det er vores forventning, at vi i holdløbet kører om medaljerne. Drengene var rigtig gode i Paris, men vi skal bevare respekten for opgaven, fordi niveauet i holdløb er uhyggeligt højt, og fejler vi lidt, kan vi sagtens falde igennem. Hvis vi kan ramme vores niveau fra Paris, kan vi omvendt også godt vinde igen," fastslår Martin Lollesgaard.

Den assisterende banelandstræner ser også kvindernes parløb med europamestrene Amalie Dideriksen og Julie Leth som en disciplin med stor dansk medaljechance:

"Det er en klar forventning, at vi kører med om medaljerne i parløbet, hvor Amalie og Julie er rigtig dygtige til at løse opgaven. I omnium har Amalie også gode muligheder for at køre en god placering ind," siger Lollesgaard.

I parløbet på herresiden er startopstillingen ændret til Casper Folsach og Julius Johansen, og derfor er forventningen også en anden end i Paris:

"Parløbet bliver svært at forudse. Casper og Julius har ikke kørt mange skift sammen, og Julius er ung og har en del at lære. Vi vil meget gerne være med i topstriden, og fysikken fejler ikke noget, så vi har helt klart mulighed for at køre stærkt og tage en god placering, men det ville useriøst at sige, at vi selvskrevet til at være med topstriden. Vi har muligheden, men vi har også mulighed for at blive udfordret i kampen om at gå i top fem. Under alle omstændigheder betyder en start som denne meget for rytterne, og de lærer meget af det," forklarer den assisterende banelandstræner.

Casper Folsach kører også omnium i Canada, og Martin Lollesgaard håber, at han kan følge op på den flotte præstation til EM:

"I omnium er det svært at spå om udfaldet, men Casper er godt kørende og viste til EM, at han selv i et godt felt kan være med i kampen om de helt sjove placeringer, så her har vi også en chance for at lave et topresultat," siger Lollesgaard.

Det danske banelandshold til World Cup-afdelingen i Milton, Canda ser således ud:

Herrer
4.000 meter holdforfølgelsesløb
Lasse Norman Hansen, Rasmus Lund Pedersen, Julius Johansen og Casper Folsach

Omnium
Casper Folsach

Parløb
Casper Folsach og Julius Johansen

Kvinder
Parløb
Amalie Dideriksen og Julie Leth

Omnium
Amalie Dideriksen

Program
Torsdag
Kvalifikation - 4.000 meter holdforfølgelsesløb (herrer)

Fredag
Evt. første runde og finale - 4.000 meter holdforfølgelsesløb (herrer) 

Lørdag
Omnium (herrer)
Parløb (kvinder)

Søndag
Omnium (kvinder)
Parløb (herrer)