Kvalifikationen til OL i Tokyo går for alvor ind i den afgørende fase for banelandsholdet, når den første afdeling af UCI's World Cup 2019/20 indledes torsdag den 31. oktober i Minsk, Hviderusland. Danmark stiller med en stort set uændret udgave af det exceptionelt stærke landshold, der for mindre end 14 dage siden hentede tre guld- og en sølvmedalje til EM - og troen på gode resultater og vigtige point til OL-kvalifikationen er da også stor.

De kolde mørke vintertider står for døren, og derfor kan tanken om næste års sommer og sol - for nogle - føles utrolig langt væk. For andre er forberedelserne til næste sommer allerede i fuld gang, heriblandt det danske banelandshold, der for alvor er i gang med forberedelserne til sommerens OL i Tokyo.

Banelandsholdet er taget til Minsk, hvor første afdeling af World Cuppen bliver afholdt. Det danske triumftog til europamesterskaberne i Apeldoorn satte en tyk streg under banelandsholdets niveau og potentiale - herrernes 4.000 meter hold vandt EM-guld for første gang og satte ny dansk rekord, og Lasse Normann Hansen vandt sølv i omnium, inden det blev til dobbelt dansk EM-triumf i parløb for Julie Leth & Amalie Dideriksen og Michael Mørkøv & Lasse Norman, der forsikrede alle om, at Danmark både på kvinde- og herresiden har nogle af verdens stærkeste par . 

Guldregnen ved EM betyder også, at Danmark træder ind på årets World Cup-scene som favoritter i flere discipliner - med de gode resultater følger opmærksomheden. Både ryttere og landstrænere er bevidste om, at andre nationer nu holder endnu bedre øje med danskerne, og selvom banelandsholdet af samme grund går til opgaven med ydmyghed, dæmper det ikke forventningerne.  

Allerede fredag vil der være gode chancer for metal, da der køres 4.000 meter holdforfølgelsesløb, og det danske herrehold består af de samme fire ryttere, der leverede en magtdemonstration i Apeldoorn. 

Hos kvinderne vil Trine Schmidt og Amalie Dideriksen udgøre det danske par i Minsk, mens Julie Leth afløser Trine Schmidt til afdelingen i Glasgow ugen efter.

Anden afdeling af World Cuppen afholdes i Glasgow, blot få dage efter første afdeling er blevet afviklet i Minsk. Det danske banelandshold er på banen i Glasgow fra 8. til 11. november.

World Cup 2019/2020

1. til 3. november: Minsk, Hviderusland
8. til 11. november: Glasgow, Skotland
29. november til 1. december: Hong Kong
6. til 8. december: Cambridge, New Zealand
13. til 15. december: Brisbane, Australien
24. til 26. januar: Milton, Canada