Fredag tager banelandsholdet hul på tredje afdeling af årets World Cup, og selvom både forventninger og målsætninger er høje, er konkurrencen også skærpet til afdelingen i Berlin.

Det er aldrig sket tidligere, at et dansk landshold har leveret dobbelt World Cup-guld to gange i træk, og de danske ryttere må da også leve med, at manges øjne nu hviler på dem.

Assisterende banelandstræner Martin Lollesgaard tror naturligvis på de danske chancer, og han understreger, at rytterne både har arbejdet hårdt og har klassen til at levere topresultater, men han peger også på, at marginaler kan være afgørende på banen.

Genvalg til herrerne

I 4.000 meter holdforfølgelsesløb er landsholdet i samme opstilling som i de tidligere World Cup-afdelinger, men i Berlin er de blandt andet oppe mod Australiens verdensrekordholdere - alligevel er Lollesgaard altså forsigtig optimist:

"Vi forventer at være konkurrencedygtige om topplaceringerne - alt andet ville være uambitiøst. Holdløbene bliver tit afgjort med marginaler, så vi skal ikke fejle meget for at stå uden medalje i morgen. Jeg synes, vi har kørt rigtig gode træningstider onsdag, så jeg er optimist omkring vores løb fredag," siger Lollesgaard.

I parløbet er Lasse Norman og Casper Folsach tredje World Cup-konstellation, og de skal forsøge at følge op på guldmedaljerne fra Frankrig og Canada, men Lollesgaard minder om, at selvom det er to fantastiske ryttere, har de faktisk ikke kørt sammen ret længe:

"Lasse og Casper har gode chancer for en medalje, og det er også det, vi skal gå efter. De har ikke kørt ret meget sammen, så skulle metallet glippe, kan jeg godt se, hvad årsagen skulle være, men på styrkefronten har de begge vist, at de har det, der skal til," fastslår den assisterende landstræner. 

Julius Johansen er i gang med sin første seniorsæson, hvor det allerede er blevet til en række store resultater, og i Berlin skal han udover holdløbet også køre omnium - og det er på en bane, hvor han tidligere har haft succes: 

"Det er mest realistisk, at Julius skal ud at slås om placeringerne fra 10 og op. Sidste år kørte han en EM-medalje i hus i omnium på denne bane, så han kan godt være med i toppen, hvis alt flasker sig, men det vil ikke være skuffende, hvis han ikke går herfra med omnium-metal om halsen. Det ville være en god bonus. Omnium er ikke så ligetil, og Julius har stadig meget at lære, og det er også et vigtigt aspekt her," siger Lollesgaard.

Kvinderne i spændende konstellation 

Hos kvinderne får banelandstræner Mathias Møller Nielsen mulighed for at se en ny parløbskonstellation i World Cuppen, når Julie Leth og Trine Schmidt skal forsøge at følge op på de gode resultater - og især Trine Schmidt har gode minder fra banen i Berlin, hvor hun blev dobbelt europamester i 2017.  

For Mathias Møller Nielsen handler løbet også om at kunne håndtere et vist forventningspres, selvom der er tale om et nyt par, men han tror i sidste ende på et godt dansk resultat:

"I parløbet er vi hurtigt blevet en etableret nation, så vi kan nok ikke undgå, at de andre nationer lurer lidt på os. For os gælder det om at lære at køre parløb på alle tænkelige måder og lave færrest muligt tekniske og taktiske fejl. Selvom både Julie og Trine har højt fysisk niveau, er vi som nation stadig i en fase, hvor vi skal lære en masse om at køre parløb, og hvordan vi får mest muligt ud af parrets kompetencer. Hvis vi lykkedes med det, rækker det også til medaljer," understreger kvindernes banelandstræner.

Julie Leth skal desuden køre omnium, der i World Cup-sammenhæng ellers typisk køres af Amalie Dideriksen, som holder løbspause - en disciplin, som Leth kun har kørt i begrænset omfang, og derfor er målet primært at høste erfaring: 

"I forhold til omnium er Julie ret ny i gamet, så det gælder egentlig om at få en masse erfaring. Jeg er dog fortrøstningsfuld, da Julie har vist højt niveau i de foregående internationale konkurrencer. Fokus er at få det maksimale ud af Julies kompetencer i hver enkelt disciplin. Så må vi se, hvad det bærer med sig at resultat," slutter Mathias Møller Nielsen. 

Banelandsholdet til 3. afdeling af årets World Cup i Berlin

Herrer
4.000 meter holdforfølgelsesløb
Casper Folsach, Julius Johansen, Rasmus Lund og Lasse Norman

Parløb
Lasse Norman & Casper Folsach

Omnium
Julius Johansen

1.000 meter på tid
Rasmus Lund

Kvinder
Parløb
Julie Leth & Trine Schmidt

Omnium
Julie Leth

Se det fulde løbsprogram her