Det er et topmotiveret og ekstremt velforberedt banelandshold, der i næste uge skal forsvare de danske farver ved VM i Berlin, og efter et forrygende EM i oktober er forventningerne store til de danske ryttere. Selvom både drømmen og målet er at køre med om VM-medaljerne, maner landstrænerne dog også til besindighed og minder om, at der skal rammes en ny formtop om blot fem måneder i Tokyo.

Det har naturligvis skruet både opmærksomheden og forventningerne helt i vejret, at de danske banestjerner hentede tre guldmedaljer ved EM i Holland for fire måneder siden, og målsætningen i Berlin er da også at køre med om medaljerne - for det er en stribe af verdens bedste baneryttere, der stiller op i rødt og hvidt til VM. 

Hos herrerne knytter medaljeforhåbningerne sig især til Michael Mørkøv og Lasse Norman Hansen i parløbet og til 4.000 meter-holdet, der satte ny dansk rekord - historiens næsthurtigste tid - ved EM. Landstræner Casper Jørgensen lægger da heller ikke skjul på, at alt andet end et mål om mindst én medalje ville være uambitiøst, når man tager optakten til VM og ikke mindst rytternes kvaliteter i betragtning.

"Forberedelserne i Sydafrika og Ballerup har været gode, og ud fra de foreløbig test kan vi godt være optimistiske. Når man er på det niveau, hvor man kører om VM-medaljer, skal alting selvfølgelig gå op i en højere enhed på dagen, men forudsætningerne for medalje i både parløb og holdløb er absolut til stede," fastslår Casper Jørgensen.

Hos kvinderne er parløbet også i fokus, når de dobbelte europamestre Julie Leth og Amalie Dideriksen skal forsøge at hente en ny VM-medalje. Det blev til VM-bronze i 2019, og landstræner Mathias Møller Nielsen tror på, at de danske kvinder har både styrken og det taktiske overblik til igen at køre med om topplaceringerne – men han peger også på, at konkurrencen til et VM kort før OL er enormt hård, og at lige netop parløbet har mange faktorer, der kan være svære at forudse.

"Generelt er jeg fortrøstningsfuld forud for VM. Vi har haft en fin forberedelse, og rytterne har vist gode takter. VM er det sidste store stævne inden OL, så vi må formode, at de andre nationer også kommer godt forberedt, og derfor skal vi ramme vores absolutte topniveau for at få gode resultater med hjem. Men gør vi det, ser jeg det også som realistisk, at vi kommer hjem med en VM-medalje," siger Mathias Møller Nielsen.

VM kan følges på TV2 Sport eller TV2 Play fra onsdag den 26. februar til søndag den 1. marts.

Banelandsholdet stiller op i seks discipliner – tre hos kvinderne og tre hos herrerne.
Kvinder
Omnium
Amalie Dideriksen

Pointløb
Trine Schmidt

Parløb
Amalie Dideriksen og Julie Leth

Herrer
4.000 meter holdforfølgelsesløb
Lasse Norman Hansen, Rasmus Lund, Julius Johansen, Frederik Rodenberg Madsen
Matias Malmberg (reserve) 

Omnium
Lasse Norman Hansen

Parløb
Lasse Norman Hansen og Michael Mørkøv

Det danske VM-program (alle tider er cirkatider og kan blive ændret)
Onsdag den 26. februar
14.55 - kvalifikation 4.000 meter holdforfølgelsesløb, herrer
20.59 - 1. runde 4.000 meter holdforfølgelsesløb, herrer

Torsdag den 27. februar
19.25 - finaler 4.000 meter holdforfølgelsesløb, herrer

Fredag den 28. februar
15.00 - omnium - scratch 1/4, kvinder
17.06 - omnium - tempoløb 2/4, kvinder
19.34 - omnium - udskilningsløb 3/4, kvinder
21.01 - omnium - pointløb 4/4, kvinder

Lørdag den 29. februar
12.16 - omnium - scratch 1/4, herrer
14.33 - omnium - tempoløb 2/4, herrer
17.10 - parløb, kvinder
17.51 - omnium - udskilningsløb 3/4, herrer
19.02- omnium - pointløb 4/4, herrer
 
Søndag den 1. marts 
14.02 - pointløb, kvinder
15.03 - parløb, herrer