Et af lyspunkterne ved at gå de kolde og mørke vintermåneder i møde er, at bane-sæsonen starter, og allerede nu er der afholdt en række danske mesterskaber - blandt andet i omnium og holdsprint - men der er stadig mange flere danske mesterskaber at se frem til - ikke mindst DM i parløb 2019.

Odense Cykelbane lagde 23. oktober brædder til DM i omnium for eliten, hvor både europamester i parløb for kvinder Julie Leth og europamester i parløb for herrer Lasse Norman Hansen deltog. Udover at de begge fornylig var blevet kåret som europæiske parløbsmestre - Julie Leth sammen med sin partner Amalie Dideriksen og Lasse Norman Hansen med Michael Mørkøv - kunne de begge hive den danske mesterskabstrøje og guldmedaljer over hovedet, da de blev danske omnium-mestre i hver sin klasse.   

Sæsonens åbningsstævne i Ballerup Super Arena den 24.oktober bød blandt andet på DM i scratch og DM i holdsprint, og igen havde Lasse Norman Hansen guld i benene, da han vandt det danske mesterskab i scratch. Løbet over 15 km endte med en finale, hvor Matias Malmberg angreb med tre omgange igen. Selvom Malmberg formåede at skabe et godt hul, blev han kørt ind af suveræne Lasse Norman Hansen og af Tobias Aagaard Hansen og Robin Skivild, der fik henholdsvis sølv og bronze. Malmbergs modige angreb endte måske med at koste en medalje, men han havde stor ære af forsøget. Unge William Blume fik en femteplads.

Samme aften vandt et DBC-hold bestående af William Rimkratt-Milkowski, Rasmus Nejrup, Tim Bendtsen og Nickolaj Lutmann det danske mesterskab i holdsprint, mens sølvmedaljerne gik til Anders Fynbo, Lucas Gude og Magnus Skov Jensen og bronzen til Alberto Heegaard, Jens Chr. Dich og Jeppe Hanssing.

Ved seneste torsdagsstævne den 7. november i Ballerup Super Arena blev det første DM i derny pace afholdt. Finalen blev kørt over 30 km, hvor Oliver Wulff Frederiksen med sin pacer Dan Schwartz hurtigt lagde sig i spidsen og længe førte DM-løbet. Men med omkring ti omgange igen angreb Robin Juel Skivild og pacer Rene Dupont, og det lykkedes ham at komme først over målstregen og blive den første officielle danske mester i disciplinen. Oliver Wulff Frederiksen tog sig af sølvet efter en stærk indsats, og bronzemedaljen gik til Rasmus Bøgh Wallin, der blev pacet af Michel Rasmussen.

Banesæsonen er ung, og der venter flere DM-løb de kommende måneder, og den 19. december køres DM i parløb i Ballerup Super Arena, der uden tvivl vil blive meget spændende og cykelløb på højt niveau.