De nationale mesterskaber i cykling afvikles under DM-ugen i Aalborg, og vi åbner ugen med et brag – BMX er første disciplin der kårer en dansk mester.

Løbene køres onsdag den 22. juni og det er Falcon BMX der lægger baneanlæg til, når de danske mestre skal findes i klasserne junior herrer, junior kvinder, U23 herrer, U23 kvinder, herre elite og kvinder elite.

BMX er en af cykelsportens mest intense sprintdiscipliner, hvor teknik, overblik og styrke skal gå op i en højere enhed. BMX-race køres på en bane med hop og sving.
De hurtigste ryttere kan nå op på 40-50 km/t og gennemfører en omgang på 35-40 sekunder. Tilskuerne er garanteret en på opleveren, når de bedste danske ryttere slippes løs på anlægget. Blandt deltagerne findes pt. nogle af verdens bedste ryttere, heriblandt Malene Kejlstrup Sørensen (Randers BMX), der pt. fører verdensranglisten i U23 kvinder og ligger nummer to i World cuppen. På herresiden kan man følge Magnus Dyhre (Taulov BMX), der ligeledes fører verdensranglisten for U23 herrer og også er nummer tre i World cuppen - så alene med de to profiler, er der er garanti for action på BMX anlægget.

DM i BMX køres onsdag d. 22. juni på Falcon BMX’s anlæg på Sofiendalsvej 80, 9200 Aalborg SV. Her afvikles DM efter følgende program :

Kl. 16.45 – 17.15: Rytterregistrering
Kl. 17.15 – 18.15: Opvarmning (Pro-sektion)
Kl. 18.15 – 19.00: Opvarmning (Challenge ryttere)
Kl. 18:15: DM åbningstale og rytterpræsentation
Kl. 19.00: Racestart
Kl. 19.05: 1. heat startes
Kl. 19.30: 2. heat startes
Kl. 19.55: 3. heat startes

Henrik Jess Jensen, Formand, Danmarks Cykle Union siger: "Det er med stor forventning jeg ser frem til dette års DM i cykling. Og det med god grund. Tidligere har de forskellige Danmarksmesterskaber ligget på forskellige tidspunkter og spredt over det meste af landet, nu samles fire af cykelsportens discipliner under DM-ugen i Aalborg. Danmarks Cykle Union stiller i stærkeste opstilling og vi kickstarter endda DM ugen én dag før de andre, idet DM i BMX køres onsdag den 22. juni”.

Deltagerlister til BMX kan findes på DETTE LINK

Fakta om DM ugen:
Danmarks Cykle Union og Aalborg Cykle-Ring byder velkommen til benhårdt DM-drama. Spændende ruter, udfordrende cykelterræn og Aalborg by klædt i rødt og hvidt. Scenen er sat, når landets bedste cykelryttere skal dyste om dannebrogstrikoten.
Under DM-ugen bliver Aalborg hele Danmarks cykelhovedstad fra 22. til 26. juni.
For eksempel har både enkeltstarten og linjeløbene start og mål midt i Aalborg.

Afviklingen af de forskellige danmarksmesterskaber således ud:

Onsdag d. 22. juni:  BMX
Torsdag d. 23. juni:  Landevej enkeltstart
Lørdag d. 25. juni:   MTB XCO (Olympisk distance)
Søndag d. 26. juni:  MTB Short Track
Søndag d. 26. juni:  Landevej linjeløb

Se meget mere om DM i cykling på DETTE LINK