Danmarks bedste BMX-ryttere får nyt træningssetup på Københavns BMX Klubs træningsanlæg. Her skal landsholdets eliteryttere træne sammen tæt på Danmarks Cykle Union, Team Danmark og hinanden.

I BMX Racing arbejder man i Danmark med en relativt smal elite. Derfor må den logiske konsekvens være, at de bedste ryttere skal træne og være så meget sammen som muligt for at motivere og presse hinanden. Netop derfor har Danmarks Cykle Union i samarbejde med Københavns BMX Klub og Team Copenhagen valgt at skabe et Nationalt Elite Træningscenter, hvor landsholdsteamet kan træne sammen til hverdag og samtidig være tæt på bl.a. landstræneren og Team Danmark. Dette koncept er blevet til med inspiration fra andre sportsgrene, f.eks. badminton og roning.

"Vi tror på, at hvis vi skal hæve niveauet hos den individuelle rytter, så skal vi have dem samlet," siger landstræner Klaus Bøgh Andresen. Det er dog ikke kun landstræneren, der er begejstret for det nye koncept. Også landsholdsrytterne mener, at den fælles træning kan øge motivationen.

"Jeg vil vædde med, at vi alle sammen udvikler os fem procent mere, end vi ville have gjort, hvis vi havde kørt hver for sig," udtaler U23-verdensmester Malene Kejlstrup.

Frem mod OL i Paris i 2024 er det Nationale Elite Træningscenter placeret i København med Københavns BMX Klubs træningsanlæg som hjemmebane. Denne placering medfører geografisk nærhed til Danmarks Cykle Union, Team Danmark og de faciliteter og den ekspertise, som Team Danmark stiller til rådighed. Derudover er banen i København af en international standard, og det er også her, at der i 2025 skal køres VM. Det vil derfor være en stor fordel for landsholdsteamet, at de til den tid har haft hjemmebane på anlægget i 3-4 år.

For Københavns BMX Klub betyder værtskabet blandt andet, at de allerbedste danske ryttere har deres daglige gang i klubben, og de lokale ryttere har derfor mulighed for at træne med og blive inspireret af elitelandsholdsrytterne og den kultur, der hersker på landsholdet. Landsholdsrytterne forbliver medlemmer af de lokale klubber, som de kommer fra.

Følgende ryttere er tilknyttet det Nationale Elite Træningscenter:

Dorte Balle (Limfjord BMX)
Jakob Sardag (Roskilde BMX)
Kasper Olsson (København BMX)
Magnus Dyhre (Taulov BMX)
Malene Kejlstrup (Randers BMX)
Rikke Balle (Limfjord BMX)