Det nye kraftcenter-tiltag i BMX er for alvor ved at komme i gang, og det er nu faldet på plads, at Bjerringbro BMX Klub og Københavns BMX Klub bliver en del af samarbejdet. 

Kraftcenter-konceptet indebærer, at kraftcenter-klubberne samarbejder med talentkoordinator Niklas Laustsen, og han sparrer med klubtrænerne om blandt andet klubbens egen talentudvikling - og Niklas Laustsen ser frem til samarbejdet med de to klubber:

”Jeg er meget glad for, det er lykkedes os at lave en aftale med Bjerringbro og København som kraftcenter-klubber. Bjerringbro har en stærkt historik og har været med til at udvikle nogle af de bedste både mandlige og kvindelige ryttere, vi nogensinde har haft i Danmark, herunder selvfølgelig vores nuværende bedste kvinde, Simone Christensen. På den anden side har vi København, der er en "ung" klub i dansk BMX, men som det seneste år for alvor har slået, at man har et af de stærkeste træningsmiljøer i Danmark. Det er en meget spændende opgave at sparre med to forskellige klubber i forhold til, hvordan de kan blive ved med at udvikle sig bedst muligt i forhold til deres egen talentudvikling i klubben.”

Bjerringbro BMX Klubs formand, Marie Schilling Sørensen, ser ligeledes frem til samarbejdet:

”Jeg er glad for, at vi i Bjerringbro BMX Klub har de rigtige rammer til at tilbyde kraftcenter-træning med start i 2018. Vi har tre ryttere med fra Bjerringbro, så det giver rigtig god mening at gå mere ind i denne træningssamling. Vi vil som klub altid gerne udvikle os og ser en mulighed for at få i inspiration til vores trænere i klubben, så vi glæder os til samarbejdet,” siger Marie Schilling Sørensen.

Københavns BMX Klubs formand, Brian Schmidt, er stolt af den udvikling, der har været i København i løbet af 2017, og han ser kraftcenteret som prikken over i’et for klubben:

”I 2017 ændrede vi vores træningsstruktur i alt fra træningstilbud, trænere, træningstider og talenttilbud, og vi har foretaget en række forbedringer af vores faciliteter på og uden for banen. At blive kraftcenter var en målsætning for os i helheden som klub, og vi ser det som et målepunkt i forhold til at skabe optimale rammer i og omkring vores klub,” fastslår Brian Schmidt.

I vinteren har kraftcenteret kørt på lejede indendørs baner, men fra april rykker kraftcenteret udendørs og vil træne på henholdsvis Bjerringbros og Københavns baner. En vigtig del af kraftcenter-konceptet er også at udvikle klubtrænerne og højne træningstilbuddene i kraftcenter-klubberne, hvilket i sidste ende skal være med til at udvikle en større del af dansk BMX end blot de ryttere, der deltager i træningerne.

Læs mere om talentudvikling i BMX her