Den nye talentudviklingsstrategi for BMX er for alvor ved at tage form under Danmarks Cykle Unions talentkoordinator Niklas Laustsen - og i weekenden blev den første af de nye kraftcentertræninger afviklet.

Niklas Laustsens første opgaver i DCU har netop været at få skabt en struktur for talentudvikling samt at sikre de rigtige tilbud til de unge talenter, så de kan udvikle sig bedst muligt.

”Det har været en stor og spændende opgave at skabe en ny struktur for talentudviklingen i dansk BMX. Sportens overgang til DCU skabte en fantastisk mulighed til at starte fra bunden og lave et koncept, som jeg ser passer bedst muligt til dansk BMX. Strukturen er endelig faldet på plads, og nu begynder den sjove del, hvor jeg kan begynde at arbejde med de unge talenter,” siger Niklas Laustsen

Et af de store elementer i talentudviklingsstrategien er kraftcenter-strukturen, hvor udtagne ryttere vil blive en del af et træningsmiljø, der sigter mod at forberede de bedste danske ryttere i alderen 15-18 år til en fremtidig elitekarriere. Laustsen har udtaget kraftcenter-gruppen for 2018 og afholdt i weekenden første træning:

”Jeg har udtaget 13 ryttere fra hele landet. Udtagelsen er sket med baggrund i et helhedsbillede af rytternes potentiale for en fremtidig elitekarriere. I weekenden afholdt jeg første kraftcenter-træning, og jeg er meget positiv i forhold til gruppen. Det er nogle stærke ryttere, og jeg glæder mig meget til det fremtidige samarbejde med dem alle,” fastslår talentkoordinatoren.

De 13 udtagne ryttere er:
Malene Kejlstrup, Bjerringbro BMX Klub
Mia Christensen, Bjerringbro BMX Klub
Jimmi Jakobsen, Bjerringbro BMX Klub
Rikke Balle, BMX Limfjord
Mads Nielsen, Falcon BMX
Jesper Storgaard, Falcon BMX
Magnus Nielsen, Københavns BMX Klub
Victor Palne, Københavns BMX Klub
Bertram Strømberg, Roskilde BMX Klub
Jakob Sardag, Roskilde BMX Klub
Rasmus Christensen, Roskilde BMX Klub
Magnus Dyhre, Taulov BMX
Simon Højsgaard, Østjysk BMX

Næste kraftcenter-træning er lørdag den 16 december i Feldborg Hallen.

Der kan læses mere om DCU's BMX talentudviklingsstrategi samt kraftcenter- og distriktstræning her.