Efter et hæsblæsende forår, der kulminerede med et godt VM, har BMX-landsholdet kunnet bruge den løbsmæssigt rolige sommer til at forberede sig til EM - og elitekoordinator Klaus Bøgh Andresen glæder sig til mesterskabet i Glasgow.

De danske mestre Simone Tetsche Christensen og Jimmi Therkelsen er sammen med Andreas Wöhlk udtaget til EM, og Klaus Bøgh Andresen er fortrøstningsfuld før afrejsen til Skotland: 

"Jeg ser meget frem til EM i Glasgow og er sikker på, at vi stiller til start med vores stærkeste ryttere. De har alle tre haft en rolig periode, hvor de har kunnet få slappet lidt af og trænet stabilt," siger Klaus Bøgh Andresen.

Alle rytterne stiller også til start ved Nordisk Mesterskab i København weekenden inden EM, hvor de kan komme tilbage i 'racemode', og Andresen tror på et godt dansk resultat - især håber han, at Simone Christensen kan gentage EM-præstationen fra sidste år, hvor hun fik bronze:

"Simone kommer med en 5.-plads fra VM i Baku, og der er ingen tvivl om, at hun går efter en podieplads i Glasgow," fastslår elitekoordinatoren.

Christensen har netop fået tilbud om at komme på en måneds træningslejr fra slutningen af august på UCI-centret i Schweiz frem mod World Cuppen i Argentina - et tilbud, som den danske BMX-stjerne har takket ja til for at få en rigtig god træningsbase, hvor der samtidig er andre atleter på hendes niveau.

Også hos herrerne er elitekoordinatoren optimistisk før EM. I 2016 kørte Jimmi Therkelsen sig i EM-finalen, og efter det tætte opgør med Andreas Wöhlk om DM-titlen i Aalborg for nylig håber Klaus Bøgh Andresen, at de to ryttere kan køre sig i nærheden af den europæiske top:

"Jimmi kommer også til Glasgow med en række gode resultater i baglommen fra tidligere i sæsonen - blandt andet tre World Cup-kvartfinaler og en top 25-placering til VM - og det gode battle med Andreas til DM viser, at de begge kan nå langt, hvis de rammer deres højeste niveau, for banen passer dem," fortæller Andresen.

EM i BMX køres fredag den 10. og lørdag den 11. august.