Weekenden bød på de første runder af European Cup, og her viste landsholdet, at niveauet er højt efter vinteren.

Landstræner Klaus Bøgh Andresen er positiv efter årets første løbsweekend, hvor de danske landsholdsryttere har vist et højt niveau. Resultatmæssigt blev det nogle gode første afdelinger af European Cup, hvor blandt andre Marcus Leth (Randers BMX) klarede sig rigtig godt og kørte sin første U23-finale som den yngste i årgangen. U23-verdensmester Malene Kejlstrup (Randers BMX) er i denne sæson rykket op i eliten, og hun formåede at køre to tredjepladser hjem. Søndag var Dorte Balle (BMX Limfjord) også med helt fremme, hvor hun kørte sig til en fjerdeplads i finalen. Det betyder, at der er vigtige OL-point på kontoen.

"Alle viser et superhøjt niveau og arbejder flot med de delmål og fokuspunkter, vi havde for weekenden," fortæller landstræneren. "Herrerne var virkelig også stærkt kørende. Der var desværre et par styrt for Magnus Dyhre (Taulov BMX) og Jakob Sardag (Roskilde BMX), men Kasper Olsson (Københavns BMX) viser fra sæsonstart, at han er en etableret rytter i eliteklassen." Af de danske herrer kørte Jakob Sardag den bedste placering hjem, da han blev nummer fem i semifinalen lørdag. Også Magnus Dyhre viste, at benene var klar til sæsonstart, da han kørte hurtigste rampetid af alle ryttere lørdag og henover weekenden den andenhurtigste tid.

"Vinteren er blevet fuldt udnyttet af hele holdet, og jeg tror, at vi går endnu en spændende sæson i møde," fortæller Klaus Bøgh Andresen.

Assisterende talenttræner Kenneth Rose var også afsted i weekenden med et stærkt hold. Hjalte Feldt (Randers BMX), Jonas Idskov (Falcon BMX), Marcus Leimberg (Københavns BMX) og Oliver Sayk (Falcon BMX) gjorde alle en god figur og kæmpede flot rundt på banen. Resultatmæssigt var Hjalte Feldt længst fremme med en flot tredjeplads lørdag.