Blandt de 10 nominerede vandt Malene foran håndboldspilleren Emma Friis med løberen Axel Vang Christensen på tredjepladsen.

Årets Fund er Danmarks ældste idrætspris med første uddeling i 1929. Prisen uddeles af Team Danmark, Danmarks Idrætsforbund og Politiken. Udover hæderen modtager vinderen også 75.000 kr.
Ifølge juryen, får den 20-årige BMX-rytter Malene Kejlstrup Sørensen prisen for at sætte helt nye standarder for sin sport i 2022. Både i Danmark og internationalt.

Malene har med sine utroligt flotte resultater været med til at sætte dansk BMX på verdenskortet. En sejr og yderligere tre podiepladser på U23-worldcuppen, en samlet sejr i European Cup og ikke mindst såvel EM guld som VM guld må siges at være godkendt og det er derfor velfortjent hun kan kalde sig årets fund.

I sin indstilling til nomineringen skriver Elitechef Morten Bennekou blandt andet: ”Malene er ekstremt dedikeret til sin sport i almindelighed og til sin træning i særdeleshed. Faktisk så dedikeret og motiveret, at det i sig selv er en opgave at sikre, at hun trods alt ikke træner for meget”.

Selv er prismodtageren naturligvis stolt og begejstret: ”Det føltes helt vildt at vinde denne pris. Det er ikke rigtig gået op for mig, hvor stor en ting det endeligt er. Alle mulige kæmpe stjerner inden for hver deres sportsgrene er nomineret, og så tager jeg den - det var sindssygt. Jeg havde slet ikke regnet med det. I virkeligheden er jeg nok ret god til at tale mig selv lidt ned, så jeg tænkte bare, det bliver ikke mig, selvom jeg jo vidste at mine resultater også var gode. Jeg er superglad for prisen og kan mærke at dette giver ekstra meget blod på tanden til den kommende sæson som elite rytter” slutter Malene Kejlstrup Sørensen.

Landstræner Klaus Bøgh Andresen er naturligvis også stolt over at have Malene i landsholdstruppen og han sætter disse ord på den flotte hæder: ”At Malene vinder prisen er ekstremt flot. Når man ser på hendes resultater, synes jeg det er fuldt fortjent, selvom vi slet ikke er i mål med det vi vil, det er jo bare starten det her. Malene har virkelig haft en flot sæson, så jeg synes det er naturligt at hun vandt, selvom det var rigtig dygtige kandidater hun var oppe imod. Samtidigt er det værd at bemærke, at det er anden gang indenfor 7 år at dansk BMX vinder prisen, idet Simone Tetsche Christensen vinder den i 2015. Det ser jeg som et stort skulderklap i forhold til sportens udvikling. Det betyder for mig, at det ikke blot er hvem der vinder OL guldmedaljer, men at kåringen som årets fund også vidner om, at der er et godt fundamanet i den måde vi gør tingene på, både ude i klubberne, men også i DCU’s talentudviklingsprogram.” siger landstræneren.

21 år i træk har cykelsporten haft en rytter i top 10 i “Årets Fund” og tidligere vindere har været:
- 2015 Simone Tetsche Christensen,
- 2007 4 km-holdet
- 1983 Søren Lilholt
- 1982 Kim Eriksen
- 1956 Palle Lykke
- 1952 Eluf Dalgaard
- 1945 Ib Vagn Hansen
- 1939 Rudolf Rasmussen
- 1933 Werner Grundahl