I perioden 20. – 22 august køres VW i BMX i den hollandske by Papendal. BMX Landstræner Klaus Bøgh Andresen og BMX ungdomslandstræner Niklas Laustsen har nu udtaget den trup der skal repræsentere Danmark ved VM. Udtagelserne er sket på baggrund af deres præstation ved de sidste konkurrencer og deres fremgang i den daglige træning.

Landstræner Klaus Bøgh Andresen har udtaget disse ryttere til elitens løb.
Elite Women: Dorte Balle, Malene Kejlstrup, Rikke Balle og Simone Tetsche Christensen
Elite Men: Jakob Sardag og Jimmi Therkelsen

Klaus Bøgh Andresen knytter disse kommentarer til eliterytterne:
På kvindesiden kan man vist roligt sige at vi ’kører med fuldt hold’. Dorte og Rikke Balle gjorde begge en god figur ved EM, ved at komme med i semi finalen, på trods af at de begge har kæmpet med at komme retur efter skader. Malene Kejlstrup er stadig skadet men jeg forventer at have hende klar til VM. Simone Tetsche Christensen skal forhåbentlig ride videre på bølgen fra et godt OL. Hun viste ved EM, at hun var hurtig og med overskud og det kunne sagtens være blevet et bedre resultat ved EM. Hos herrerne har det været svært. Jimmy Therkelsen bliver, med et virkelig flot og højt niveau, vores frontfigur. Han har ekstrem meget erfaring og har trænet hårdt det sidste stykke tid, så jeg er ikke i tvivl om han kommer til at gøre det godt til VM. Jakob Sardag kommer fra EM med en flot 6.plads i U23 klassen. Han kører smart og aggressivt og har udviklet sig rigtig meget på alle parameter siden sidste efterår. Så jeg ser frem til et meget spændende VM”, slutter Klaus Bøgh Andresen.

På juniorsiden har ungdomslandstræner Niklas Laustsen udtaget Marcus Leth. Han får disse ord med på vejen fra ungdomslandstræneren: ”Marcus har udviklet sig igennem de få konkurrencer der har været indtil videre i år og jeg glæder mig til at se ham præstere hans allerbedste og fortsætte sin gode udvikling igennem VM”.

VM i Papendal afvikles under specielle forhold, da Holland stadig er hårdt ramt af Covid-19. Det betyder for eksempel, at der kun køres i elite og juniorklasserne og at det kun er tilladt publikum at overvære løbene på finaledagene søndag den 22. august.