I oktober blev der afholdt BMX Supercross World Cup i Sakarya i Tyrkiet. World Cuppen blev en stor succes for de danske ryttere, og vi kan nu bryste os af, at have hele fire kvinder i top-35 i verden. På herresiden kørte den kun 19-årige Magnus Dyhre sig frem til to semifinaler og to kvartfinaler i sine fire løb.

I BMX besidder vi lige nu en god talentmasse af ryttere som har mulighed for at være med i mange store internationale løb. Dette blev vist til sidste måneds afdeling af World Cuppen i Tyrkiet. Med fire afdelinger for herrerne og fire for damerne, kørte de danske ryttere sig til flotte placeringer og dette tegner særdeles godt for fremtiden. Dette skete på trods af, at der har været større fokus på at bygge formen op mod næste sæson, end at de skulle præstere på topniveau lige nu, fortæller landstræner Klaus Bøgh Andresen. 

Kvinderne klarede sig over al forventning
I de sidste mange år er det især Simone Tetsche Christensen, som har stået for store internationale resultater på kvindesiden. Efter et hårdt år med både OL og flere skader, har hun valgt at holde en velfortjent pause, men i hendes fravær har de unge talenter virkelig fået vist sig frem.
Med søstrene Dorte og Rikke Balle flankeret af Malene Kejlstrup Sørensen kørte kvinderne sig til flere kvart- og semifinalepladser. Dette har blandt andet betydet at Dorte Balle nu indgår som del af landsholdstruppen.
Landstræneren ser meget positivt på den udvikling han ser for tiden og siger ydermere om de tre kvinder, at ”de er alle i subtoppen af verdenseliten og dette giver store forhåbninger frem mod OL i Paris”. Hvis alt flasker sig frem mod OL i 2024, kan det være vi kan være i spil til at få to pladser til løbet. Selvom de alle præsterer på et virkelig højt niveau, er der stadig masser af udviklingspotentiale. Den øgede konkurrence blandt toppen er kun en stor fordel for landsholdet", udtaler Klaus Bøgh Andresen.
Efter World Cuppen i Tyrkiet befinder Dorte Balle sig på verdensranglistens 17. plads, Simone Tetsche Christensen er nummer 21, Rikke Balle er nummer 31 mens Malene Kejlstrup Sørensen kan se sig selv ligge nummer 35.

Magnus Dyhre, et ungt og fremadstormende talent
Selvom Magnus Dyhre kun er 19 år gammel, kører han med eliten. Han har gang i en opstigning i raketfart på verdensranglisten og er i skrivende stund på en 42. plads. Til den netop overståede World Cup i Tyrkiet kørte han sig i to semifinaler samt to kvartfinaler. Til sammenligning er det kun sket to gange før, at Danmark har haft en rytter med i en World Cup semifinale.
Magnus kommer fra en fortid som elitegymnast og netop dette kan være med til at give ham en fordel, da hans koordination er helt eminent. Udover sine pladser i finalerne, satte han også den ottende hurtigste tid på rampen.
Magnus kommer med en masse erfaring som springgymnast. Dette giver ham delvist en vis form for kropskendskab, men han også er i den eksplosive ende af skalaen, når han bliver testet af Team Danmark”, uddyber landstræneren og fortsætter: "Endvidere har hans BMX-juniortid været udfordret af blandt andet en brækket ryg, hvilket har betydet han stort set har sprunget juniorklassen over og nu dyster mod verdenseliten. Med de evner han besidder samt hans anderledes baggrund, er jeg overbevist om at vi kommer til at se meget mere til Dyhre i fremtiden" slutter landstræneren.

I U23-klassen deltog desuden Thor Seedorf, Anton Wennbring, Simon Højsgaard og Magnus Jensen.