Jonas Lindberg og Caroline Bohé vandt weekendens S1-løb nær Oslo og fik dermed cementeret deres positioner blandt verdens otte bedste U23-ryttere.

Rye Bike Festival er et treetapers løb bestående af time trial, short track og et XCO-løb, og årets udgave gav comeback til den olympiske mester Jenny Rissveds, der lagde godt ud og vandt de to første etaper. Dermed havde hun oparbejdet et forspring på hele 54 sekunder til Caroline Bohé inden det afgørende XCO-løb, og derfor var den stærke dansker nødt til at køre hårdt for at udfordre den svenske stjerne, fortæller landstræner Mads Bødker:

"Taktikken for Caroline var at lægge hårdt pres på fra starten for at teste Jennys holdbarhed, og hårdt presset lavede Jenny nogle kørefejl, så omgang efter omgang fik Caroline indhentet forspringet," siger Mads Bødker.

Dermed kunne Caroline Bohé ikke blot køre i mål som vinder af XCO-løbet, men også som samlet vinder - og det kunststykke formåede Jonas Lindberg at gøre hende efter.

Lindberg var dog kun to sekunder efter Erik Hægstad inden XCO-løbet, men med sidste års samlede U23 World Cup-vinder, Petter Fagerhaug, på tredjepladsen 40 sekunder efter var alt åbent - og Fagerhaug havde for alvor besluttet sig for at ændre resultatet. Han pressede sine to konkurrenter fra første sekund, og efter tre omgange måtte den førende rytter i den samlede stilling slippe:

"Da Hægstad ikke kunne følge mere, bevarede Jonas overblikket. Han vidste naturligvis, at den samlede sejr var inden for rækkevidde og kørte simpelthen med alt, hvad han havde, for at ikke at slippe Fagerhaug, og det var fantastisk fortjent, at det lykkedes," fastslår den danske landstræner.

Jonas Lindbergs andenplads i XCO-løbet sikrede ham den samlede sejr, og de to danske U23-ryttere indkasserede dermed både 120 UCI-point hver og muligheden for at starte i første række, når World Cuppen bliver skudt i gang i Albstadt om 14 dage.