Emma Norsgaard Jørgensen vandt sit andet danske mesterskab i linjeløb, da hun i efter 105 intense kilometer i både sol og regn i skønne Middelfart satte konkurrenterne til vægs i spurten.

 

 

Årets danske mesterskab i linjeløb for elitekvinderne udviklede sig langt hen ad vejen som forventet, da en gruppe med forhåndsfavoritter og udlandsproffer tidligt fik afgørende hul til resten af feltet. Dog var det uden Amalie Dideriksen, som efter en defekt og et uheldigt hjulskifte kom flere minutter efter fronten - og den firedobbelte danske mester fik aldrig mulighed for at komme tilbage til den sjove del af løbet.

I stedet stod det hurtigt klart, at årets nye danske mester skulle findes i gruppen, som bestod af Emma Norsgaard, Julie Leth, Cecilie Uttrup Ludwig, Pernille Mathiesen, Marita Jensen, Birgitte Krogsgaard og Trine Andersen. Finalen blev dog præget af rytternes store kendskab til og respekt for hinanden, og først på sidste omgang forsøgte de mindst spurtstærke på skift at komme væk - men uden held.

I sidste sving åbnede Emma Norsgaard så spurten med så stor kraft, at hun slog et decideret hul til de øvrige og fortjent sikrede sig retten til at køre i dannebrogstrikoten det næste (lille) års tid. Julie Leth tog andenpladsen, mens Cecilie Uttrup Ludwig blev nummer tre.

 

 

Se den fulde resultatliste på www.dm2020.dk