I kølvandet på inspirationsmøder og arbejdet med udvikling af B&U-cyklingen afprøver Danmarks Cykle Union nu et nyt løbskoncept i samarbejde med Kolding BC - og målet er i højere grad at inddele ryttere efter niveau end efter alder. I sidste ende handler det om at få flere børn og unge til at have det sjovt med at køre cykelløb.

I august bliver det første af flere B&U-pilotløb kørt i Kolding - i første omgang skal det nye koncept prøves af så mange deltagere som muligt, og derfor opfordres alle klubber til at støtte op om løbene, der vil være åbne for både licensryttere og ryttere, som blot er medlem af en DCU-klub.

Det er B&U-udvalget, der sammen med Danmarks Cykle Unions udviklingskonsulent Kristoffer G. Nielsen har fastsat rammerne for det nye løbsformat. Ideen er at følge det aldersrelaterede træningskoncept og inddele ryttere på baggrund af niveau, så felterne bliver mere jævnbyrdige – og så flere får en sjov oplevelse. Formatet skal desuden bidrage til at fjerne fokus fra resultater, hvilket også er en af grundene til, at løbene ikke giver point til pointstatistikken, fortæller Kristoffer G. Nielsen:

”Den nuværende klasseinddeling på baggrund af alder kan give enorm stor spredning i niveau, hvor det ofte er de samme, der står på præmiepodiet weekend efter weekend. Det forsøger vi at imødekomme via det nye løbskoncept, hvor vi i højere grad inddeler på baggrund af niveau, så flere kommer til at opleve dét at sidde i finalen eller bare være med i et cykelløb. Samtidig vil den niveauinddelte klasseinddeling også gøre det nemmere for nye at komme i gang med cykelsporten og konkurrere mod ligeværdige,” fastslår Kristoffer G. Nielsen.

Selve løbsformatet ændres også, så det bliver lettere for klubberne at arrangere - og så der er mere plads til det sociale. Løbet i Kolding køres på en fuldt aflukket rundstrækning på ca. én kilometer, og rytterne kører både en kort enkeltstart og en samlet start samme dag. Da konceptet altså især også har fokus på socialt samvær, vil arrangementet vare længere tid end et almindeligt licensløb, og der vil være frokost inkluderet i deltagergebyret – og så er der præmier til alle deltagere.

Sådan foregår det i praksis

  • Klasserne fra og med U11 til og med U17 opdeles i to kategorier: U11/U11P og U13/U13P bliver til klassen ”børn”, mens U15/U15P og U17/U17P bliver til klassen ”ungdom”, og der skelnes ikke mellem køn i klasserne. 
  • Herefter inddeles begge klasser i henholdsvis en A-, B- og C-række på baggrund af køretiden opnået på enkeltstarten. 
  • ”Børn” må - men skal ikke - køre op til U13-gearing, mens ”ungdom” må køre i U17-gearing. 
  • Det er Danmarks Cykle Unions B&U-udvalg, der inddeler rytterne i rækkerne efter enkeltstarten.

 Læs mere og tilmeld dig løbet her!