Casper Folsach sikrede den første danske medalje ved dette års EM, da han efter et fantastisk pointløb kørte sig ind på den samlede tredjeplads i omnium.

På trods af gode præstationer i de første discipliner så det ikke ud til, at Casper Folsach skulle køre med om EM-medaljer, men den rutinerede dansker havde disponeret kræfterne rigtigt og udnyttede sin erfaring, kraft og taktiske kløgt til at levere et forrygende pointløb.

Efter at være blevet nummer seks i både scratch og tempoløb og nummer otte i udskilningsløbet krævede en medalje noget ekstraordinært og som minimum en omgang på feltet i pointløbet - og i helt afgørende moment greb Folsach chancen og kørte med, da Albert Torres netop kastede sig ud i forsøget på at tage en omgang. Sammen med blandt andet den senere guldvinder, britiske Ethan Hayter, tog Folsach den omgang, der skulle vise sig at blive bronze værd.

Det imponerende resultat skal også ses i lyset af, at Folsach var oppe mod store navne som Elia Viviani, Benajmin Thomas og verdensmesteren Szymon Sajnok - og i det selskab var det slet og ret verdensklasse, at Folsach endte med samme antal point som Viviani, der snuppede sølvet, mens han henviste Sajnok og Thomas til henholdsvis fjerde- og femtepladsen.

Ethan Hayter blev en helt suveræn europamester med 20 point ned til Viviani.

Mandag kører Casper Folsach parløb med Oliver Wulff Frederiksen.