Lolland Falster Cykle Klub var i weekenden vært for endnu et dansk mesterskab, da Guldborgsund Kommune lagde veje til U23-herrernes DM i enkeltstart og linjeløb - og for anden uge i træk kunne coloQuick glæde sig over en dobbeltriumf.

Mikkel Bjerg var de flestes favorit inden lørdagens DM i enkeltstart, og på forhånd var titelkampen udråbt til en dyst mellem den dobbelte U23-verdensmester i tempodisciplinen og sidste års danske U23-mester, Mathias Norsgaard Jørgensen - men i stedet blev det sølvvinderen fra 2018, Johan Price-Pejtersen, der lidt overraskende sikrede DM-titlen.

Sidste år kørte coloQuicks Johan Price-Pejtersen sig ind på 7.-pladsen til elitens DM i enkeltstart i en tid, der var knap halvandet minut langsommere end Mikkel Bjergs, men lørdag var det Price-Pejtersen, der var klart stærkest på de 33 kilometer, som han tilbagelagde i tiden 38.59 - næsten et halvt minut hurtigere end Bjerg. Bronzen gik til Mathias Norsgaard Jørgensen, og det bliver spændende at følge de tre, når der er mulighed for revanche ved elitens DM på torsdag.

Søndagens linjeløb blev kørt på sidste års DM-rute med mål i Nysted, og denne gang blev det en af forhåndsfavoritterne, som løb med sejren. Frederik Rodenberg - også coloQuick Cycling - har haft en forrygende sæson, og den nåede altså en foreløbig kulmination med U23 DM-titlen søndag.

Et taktisk præget løb endte i en hektisk finale, der også blev ramt af styrt, og i spurten var Rodenberg suveræn og vandt foran Oliver Knudsen fra Team OK Kvickly Odder, mens Frederik Irgens Jensen fra Team O.B. Wiik-Dan Stillads tog sig af bronzemedaljen.

På søndag mødes de alle igen, når elitens DM køres i hjertet af Esbjerg.