Lørdag kører det danske crosslandshold fjerde afdeling af sæsonens World Cup, og landstræner Kim Petersen håber især, at de unge ryttere kan følge op på den gode EM-indsats.

Fjerde World Cup-afdeling i cyklecross afvikles i tjekkiske Tábor, hvor Simon Andreassen i 2015 vandt VM i U19-klassen - og det er på de selvsamme skrænter og stier, at crosslandsholdet i morgen skal i ilden som led i forberedelserne til VM i Bogense. Og efter de gode takter ved EM forventer landstræner Kim Petersen, at der bliver leveret endnu en solid indsats, selvom forholdene er meget anderledes i Tábor:

”EM gav mange af de unge ryttere et positivt skulderklap mod at vove mere, allerede fra startskuddet lyder, og det starter vi med at arbejde på i Tábor. Ruten er ret anderledes end EM-ruten, og der skal bruges lidt mere off-camber teknik og fysik på lidt længere stigninger, og det betyder, at der måske sker lidt ændringer i, hvordan rytterne placerer sig, men ikke på at målsætningen er at slå de andre nationers ryttere,” siger Kim Petersen.

Ved EM var det specielt de unge, som var godt med fremme, og det er da også blandt de unge ryttere, at landstræneren er mest spændt på resultaterne - men Kim Petersen peger også på, at målsætningerne i World Cup-truppen er forskellige:

”Vi er af sted igen blot 13 dage efter EM, og denne gang ved vi mere om, hvad niveauet er i de forskellige klasser, og vi kan tillade os at tænke mere i placeringer. Rytterne og jeg og ved mere om, hvem vi skal arbejde på at følge med og forsøge at komme foran, og det giver selvfølge både indre og ydre forventninger til præstationerne. Enkelte ryttere skal dog stadig finde sig på plads i det internationale felt, og derfor har vi flere agendaer ved deltagelsen i Tábor,” fastslår landstræneren.

Det danske crosslandshold til World Cup-afdelingen i Tábor består af:

U19-herrer:
Tobias Lund Andresen, Team Giant Assos CX
Tobias Lillelund, Herning Cykle Klub
Joshua Gudnitz, Team ABC Junior
Ian Millenium, Cykling Odense

U23-herrer:
Rasmus Gøtke, Team IBT-Ridley
Alfred Thoft Christiansen, Ålborg Mountainbike Klub
Christian Storgaard, Varde Cykle Klub
Simon Bak, Cykling Odense

Elitekvinder:
Viktoria Smidth Knudsen, DMK

Eliteherrer:
Kenneth Hansen, Team Giant Assos CX
Benjamin Justesen, Team Velofit Commit
Tommy Moberg Nielsen, Carl-Ras CX Team  

World Cuppen kan ses på TV2 Sport, hvor den tidligere verdensmester i U19 Simon Andreassen vil være medkommentator.