Regeringen anbefaler kraftigt, at indendørs idræt lukkes ned i to uger. Danmarks Cykle Union bakker op om anbefalingen og opfordrer desuden til, at klubberne lukker ned for udendørsaktiviteter i samme periode.

!OPDATEREDE ANBEFALINGER! 

Danmarks Cykle Unions direktør, Martin Elleberg Petersen, har i en mail til samtlige klubber opfordret til at aflyse alle møde- og kursusaktiviteter, løb og træning i større grupper både udendørs og indendørs, så længe myndighedernes anbefalinger/påbud er gældende (hvilket på nuværende tidspunkt er til og med d. 30. marts).

Danmarks Cykle Union henviser fortsat til myndighedernes hjemmesider for seneste nyt vedr. coronavirus.

Statsminister Mette Frederiksen annoncerede onsdag aften en række nye tiltag i kampen for at dæmpe udbredelsen af coronavirus. Blandt andet blev det anbefalet kraftigt fra regeringens side, at alle frivillige foreninger indstiller indendørs aktiviteter i to uger, hvilket DIF også bakker op om.

”Fra idrættens side bakker vi op om og følger de krav og anbefalinger, som kommer fra myndighederne. Også selvom det er nogle tiltag, som rammer dansk idræt ekstremt hårdt. Idrætten handler i sin grundessens om at samle mennesker i fællesskaber og komme hinanden ved – både i forhold til udøvere og tilskuere – og det er ikke muligt i den kommende tid,” siger direktør for DIF, Morten Mølholm Hansen og tilføjer, at DIF desuden anbefaler sine specialforbund også at aflyse udendørs idrætsforeningsaktiviteter i samme periode for at støtte op om bestræbelserne på at dæmpe udbredelse af smitten.

”Det er en situation, som er uden fortilfælde for idrætten, og som ingen har kunnet forestille sig eller forberede sig på. Der ligger nu et vigtigt arbejde foran os alle med at skabe et overblik og finde løsninger i et samarbejde med myndigheder, forbund og idrætsforeninger.”

Regeringen opfordrede desuden til at undgå alle forsamlinger med over 100 deltagere i samme periode.

Derfor er Danmarks Cykle Unions anbefalinger til klubberne at aflyse generalforsamlinger og større kursus- og mødeaktiviteter - af samme grund er Distrikt Jylland/Fyns forårsmøde aflyst og årets kongres udsat på ubestemt tid.

Danmarks Cykle Union henviser fortsat til myndighedernes hjemmesider for seneste nyt. 

Nyttige links:

  • Samlet side fra myndighederne med alt, hvad du skal vide om corona: www.coronasmitte.dk 
  • Den myndighedsfælles hotline er: 70200233
  • Sundhedsstyrelsen: www.sst.dk (indeholder bl.a. en Q&A)
  • Styrelsen for Patientsikkerhed: www.stps.dk 
  • Statens Seruminstitut: www.ssi.dk 
  • Udenrigsministeriet: www.um.dk  (rejsevejledninger)