Fra den 2. til den 8. december afholder Danmarks Cykle Union en række e-cyklingevents i det nye show-room i Idrættens Hus – det sker både for at vise e-cykelsporten frem og for at støtte initiativet #40omDagen, der sætter fokus på, at 40 unge hver dag begynder at ryge. 

Cykling i alle former er sundt og kan dyrkes af alle, men det kræver gode lunger at være med fremme i feltet, uanset om det er under åben himmel eller i den virtuelle e-cykelverden. Derfor er det naturligt for DCU at engagere sig i og støtte initiativet #40omDagen, der går ud på at cykle 40 km om dagen for at minde om den kendsgerning, at der hver dag er 40 nye unge mennesker herhjemme, der starter med at ryge. 

De 40 km passer med mange af vinterens DCU e-cykelløb, og med det gode formål i centrum har det været naturligt at binde de to ting sammen, fortæller Danmarks Cykle Unions ansvarlige for e-cykling:

"Vi synes, at #40omDagen er et sympatisk initiativ og noget, vi gerne vil støtte op om. Samtidig passer distancen jo ganske glimrende med den typiske distance i e-cykelsporten, så for os er det også en anledning til at få vist mulighederne i online-cyklingen frem til en bredere kreds," siger Rasmus B. Rasmussen.

Bag initiativet #40omDagen står Frej Elbæk Schjeldal, der har sat sig for at cykle 40 km om dagen i gennemsnit i et år (i alt 14.600 km) for at skabe opmærksomhed om problemet med, at alt for mange unge begynder at ryge:

"Målet er helt simpelt at starte en samtale om, at der hver eneste dag er 40 unge, der begynder at ryge. Jeg er selv motionscykelrytter, og derfor var det naturligt at kombinere min personlige interesse med en vigtig sag. Alle, der har lyst, kan være med, uanset om det er en enkelt dag, en uge, en måned eller mere – det handler udelukkende om at skabe opmærksomhed om problemet, og derfor er jeg også super glad for, at DCU har haft lyst til at være med, og jeg glæder mig personligt selv til at se DCU’s e-cyklingsetup og invitere folk med," siger Frej Elbæk Schjeldal.

Selv bruger Frej Elbæk Schjeldal allerede e-cykling som et træningsredskab i vintermånederne, så han ser fortrøstningsfuldt frem mod målet om de 40 daglige kilometer:

"Jeg er selv medlem af en cykelklub i DCU-regi, og der er intet jeg elsker mere end at cykle på landevejen. Udviklingen inden for e-cykling har blot givet mig og mange andre et helt fantastisk supplement til landevejen i den halvdel af året, hvor det er mørkt, når man vågner, og mørkt, når man har fri fra arbejde, og jeg tror faktisk, at e-cykling som sport, kan medvirke til at trække flere ud på landevejen, da det simpelthen strækker sæsonen og giver mod på mere, fastslår Frej Elbæk Schjeldal.

På DCU’s Facebook-side for e-cykling kan du se, hvilke løb der er på programmet, og du kan naturligvis selv deltage i #40omDagen-løbene online - læs mere her og se, hvordan du tilmelder dig Danmarks Cykle Unions e-cykling:

www.cyklingdanmark.dk/e-cykling/