Når der skal køres enkeltstart og linjeløb under DM-ugen i Aalborg, skal der for allerførste gang kåres en U23-danmarksmester blandt kvinderne.

DCU's bestyrelse har efter indstilling fra landevejsudvalget og den sportslige sektor godkendt, at der i 2023 køres et DM i enkeltstart og linjeløb for U23-kvinder med henblik på, at det bliver permanent indført i de sportslige regler fra 2024. Dermed får U23-kvinderne ligesom herrerne mulighed for at dyste om dannebrogstrikoten.

"DM er for de fleste landevejsryttere ét af sæsonens allerstørste mål, og det er et løb, hvor vi ser næsten alle vores professionelle ryttere samlet med den danske elite," udtaler landstræner Tayeb Braikia. "Hos kvinderne skal vi for første gang finde en U23-danmarksmester i både enkeltstart og samlet start, hvilket bør give ekstra motivation hos vores U23-ryttere. DCU følger dermed den internationale udvikling, hvor der løbende kommer flere løb for U23-kvinder."

Ved VM i 2022 blev der for første gang kåret en U23-verdensmester blandt kvinderne. Disse gode takter fra UCI ønsker DCU at følge, og derfor indfører man i år et U23 DM på landevej for kvinder. Dette bliver afviklet under DM-ugen den 22. og 25. juni, hvor U23-kvinderne kører i samme felt som eliterytterne og dermed også kører om DM for eliten.

"Det glæder mig, at DCU vælger at indføre et DM for U23-kvinder, for vi har fået et fornuftigt antal ryttere i kategorien," siger Tayeb Braikia. "Om vi en dag ser et selvstændigt U23-kvindefelt ved DM, ved jeg ikke, men det er heller ikke så vigtigt for mig lige nu, for jeg synes, at det er fantastisk, at vi oplever fremgang år efter år."

Du kan finde reglerne for kvindernes U23 DM HER.