Fredag den 1. juli sendes den første rytter afsted til det man med rette kan betegne som en af de største events på dansk jord nogensinde.

Danmarks Cykle Union udvider nu samarbejdet med arrangørerne bag den danske tourstart, idet DCU fremover også skal bidrage med teknisk rådgivning i forbindelse med afviklingen af de tre etaper på dansk grund.

På de tre første etaper af dette års Tour de France, skal verdens bedste cykelryttere tilbagelægge i alt 397 km i Danmark. Planlægningen af løbets første tre etaper, går nu ind i den sidste detaljerede fase. Her har Grand Départ Copenhagen og DCU valgt at styrke samarbejdet i form af teknisk rådgivning, som skal sikre at årets Tour de France gennemføres bedst muligt.

Fra Grand Départ Copenhagen, er det især DCU’s kompetencer i forhold til den praktiske afvikling af internationale cykelløb, som er baggrunden for at styrke samarbejdet. Direktør Ida Bigum fra Grand Départ Copenhagen 2022 udtaler:
" DCU bidrager allerede stærkt til den danske folkefest gennem Tour de Storebælt, Børnetour og lokale aktiviteter i forbindelse med Grand Départ. Vi er super glade for, at DCU nu også bliver en del af den afsluttende, tekniske planlægning af den danske tour-start”.

Også hos Danmarks Cykle Union glæder man sig over, at samarbejdet nu styrkes yderligereLars Moss, Kommerciel- og Eventchef siger: ”Gennem en årrække har vi udviklet vores eventafdeling i Danmarks Cykle Union og besidder en række stærke kompetencer til at løfte opgaverne med at føre ruten gennem hele Danmark. Vi glæder os til at løfte denne spændende opgave sammen med Grand Départ Copenhagen 2022 og vil tilknytte DCU’s mange årig Event Manager, Jens Kasler på opgaven,” slutter en forventningsfuld Lars Moss


Fakta:

  • DCU skal bidrage med rådgivning ift. rytternes behov og den sportslige afvikling af de danske etaper. DCU’s store erfaring med afvikling af bla. PostNord Danmark Rundt, DM og andre større World-Cup løb kommer dermed endnu mere til gav ift. den danske Tourstart.
  • Danmarks Cykle Union er en medlems- og interesseorganisation for alle, der bruger cyklen til konkurrence, træning eller motion. DCU har flere end 30.000 medlemmer og mere end 300 klubber over hele landet.
  • Grand Départ Copenhagen Denmark afvikles den 1.-3. juli 2022. Følg løbende nyheder og al information om Tour de France i Danmark på hjemmesiden www.letourcph.dk og på sociale medier: @letourdk på Facebook, Twitter og Instagram.
  • Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S står bag organiseringen af Grand Départ i Danmark. Der er samtidig nedsat et projektsekretariat, som står for den daglige drift af interessentskabet. Ida Bigum Nielsen er direktør.
  • Interessentskabets formål er at varetage den overordnede koordinering før, under og efter tour-projektet så effektivt som muligt og at bidrage til koordinering af sideaktiviteter, der gennemføres på lokalt og regionalt initiativ.
  • De tre danske etaper kommer i alt igennem 13 kommuner. Der er 5 mål- og startbyer: København, Roskilde, Nyborg, Vejle og Sønderborg. Derudover er der 8 gennemkørsels kommuner.