Når verdens bedste cykelryttere dyster indenfor disciplinen e-cykling, så er Danmark stærkt repræsenteret.

For første gang nogensinde har Danmarks Cykle Union udtaget de to første landshold i e-cykling. De to hold, hhv. damer og herrer, skal i aktion, når der den 9. december afvikles det første officielle VM i e-cykling. 

E-cykling er en disciplin i hastig fremmarch. På såvel internationalt som nationalt plan, etableres der løb, hvor der dystes, som var det rigtige landevejsløb. E-cykling VM, der med garanti får stor bevågenhed, køres den 9. december. Løbet er på 50 km., med 483 højdemeter og køres på den virtuelle ø Watopia, som rigtig mange e-cykelryttere har stiftet bekendtskab med.

’Danmark bliver repræsenteret at stærke profiler’, fortæller Morten Pedersen, formand for e-cykling udvalget under Danmarks Cykle Union. ’Til herreholdet har vi fået tildelt tre pladser, og bl.a. gennem tre hæsblæsende iagttagelsesløb, med stærkt besatte felter, blev de 3 ryttere udtaget. De tre udtagne ryttere er Frederik Muff (BHS - PL Beton Bornholm), Anders Foldager (Herning CK Elite) og Nicklas Pedersen (CK Aarhus). Frederik er en utrolig stærk allrounder og samtidig en fantastisk teamplayer, mens Nicklas og Anders er holdets skarpe afsluttere’, fastslår Morten Pedersen.

Oprindeligt var Danmark ikke blevet tildelt pladser i kvindernes løb, men i 11. time lykkedes det at få to wildcards tildelt. ’og det er vi superglade for’ fortæller udvalgsmedlem Jesper Svenningsen, med et stort smil, og forklarer videre om udtagelse af de to stærke kvinderyttere. ’Vi fik de to wildcards med kort varsel, så desværre var det ikke muligt at afholde iagttagelsesløb som hos herrerne. Derfor er de to ryttere udtaget ud fra en helhedsvurdering, hvor vi tog udgangspunkt i en række forhold. Herunder screening af data fra zwiftpower, hvor data giver et billede af rytterens performance, men i lige så høj grad også en vurdering af rytterprofil, særlige kompetencer i forhold til ruten, taktisk formåen m.v.’, fortsætter Jesper Svenningsen.

De to pladser er tildelt til Fie Østerby og Marie-Louise Hartz. Fie kører til dagligt for den spanske klub Girona Club Esportiu Bike, mens Marie-Louise kører på danske Team OCC. ’Vi har i Marie-Louise og Fie valgt to meget dedikerede cykelryttere, som til trods for, at de begge er relativt nye væddeløbere i Zwift, har vist flotte resultater. Bl.a. har Marie-Louise vundet Uno-X cuppen i forsommeren’, slutter Jesper Svenningsen..

’Vi er spændte og glæder os til rytterne klikker i pedalerne til løbet’, afrunder udvalgsformand Morten Pedersen og håber at rigtig mange vil gå online den 9. december, for at følge rytternes indsats på Watopia.

Fakta:

VM køres den 9. december for både damer og herrer. Løbet er 50 km. langt, med 483 højdemeter og består af 1,6 omgange på ruten Figure 8 Reverse, som findes på den virtuelle ø Watopia.

Øens højdedrag forceres to gange fra begge sider, hvor sidste opkørsel, den såkaldte Hilly KOM Forward 

har målstreg på toppen. Stigningen er 900 meter lang, og stiger i gennemsnit 5,5% med et maks. på 8,2% 

Udtaget til VM:

Herrer:             

  • Frederik Muff (BHS - PL Beton Bornholm)
  • Anders Foldager (Herning CK Elite)
  • Nicklas Pedersen (CK Aarhus). 

Damer:              

  • Fie Østerby (Girona Club Esportiu Bike)
  • Marie-Louise Hartz (Team OCC). 

Rutebeskrivelse: https://zwiftinsider.com/route/figure-8-reverse/ 

Hilly KOM Forward: https://veloviewer.com/segments/12109030