Uddannelse er afgørende for at fastholde det meget høje niveau i dansk cykelsport

Husk derfor at der er en lang række forskellige træneruddannelser inden for diverse discipliner under Danmarks Cykle union.

Oversigten over træneruddannelser finder du i kursuskalenderen under ”uddannelser” på Danmarks Cykle Unions hjemmeside eller ved at klikke på følgende link: https://www.cyklingdanmark.dk/uddannelse/kursuskalender/

I Danmarks Cykle Union er uddannelse af trænere og ledere centralt - både i forhold til at sikre den optimale talentudvikling og i forhold til at skabe gode rammer for breddecykling. 

Danmarks Cykle Union arbejder tæt sammen med Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund om at udvikle træningsformer, hvor udgangspunktet er en videnskabelig tilgang til områder som fysiologi, teknik og psykologi.

Det Aldersrelaterede Træningskoncept (ATK) anbefales til træning af børn og unge, og Danmarks Cykle Union ønsker, at principperne anvendes i både klubber og talentudviklingssammenhæng. Manglen på den rigtige træning til rette alder og niveau samt manglende træneruddannelse er en stor årsag til frafald.

Derfor er uddannelse vejen frem for både klubber, trænere og ryttere i alle aldre og på alle niveauer.

Har du ønsker til kurser, er du altid mere end velkommen til at kontakte os på dcu@cyklingdanmark.dk