Søndag køres klassikernes dronning, og før det professionelle felt rammer brostene i Paris-Roubaix, er et stærkt dansk juniorlandshold klar til U19-herrernes udgave af det legendariske løb.

Mads Pedersen vandt netop juniorudgaven af Paris-Roubaix i 2013, og forhåbentlig sidder han med i elitefeltets finale søndag eftermiddag - men inden skal de danske U19-herrer altså forsøge at gøre ham kunststykket efter, og U19-landstræner Michael Berling ser frem til at give de unge ryttere erfaring i en stor kulisse:

"Det er et løb, man kan lære meget af bare at deltage i. Både selve løbet og rammerne omkring er nyt for de fleste, og vi har kun én rytter med, der også kørte sidste år. Og hele den måde, vi griber løbet an, og det samarbejde, der kræves, ligger der en masse læring i," siger Michael Berling.

Det er aldrig blevet til dansk sejr i elitens Paris-Roubaix, men U19-herrerne har traditionelt gjort en god figur - ikke mindst i 2012, 2013, og 2014, hvor henholdvis Mads Würtz Schmidt, Mads Pedersen og Magnus Bak Klaris sluttede øverst på podiet. Og selvom den danske trup er blevet ramt af sygdom og i sidste øjeblik har været nødt til at skifte Joshua Gudnitz ud med Benjamin Hertz, er den danske landstræner optimist:

"Vi fik nul point i første afdeling af årets Nations' Cup, så vi håber selvfølgelig på revanche, selvom resultaterne ikke er det vigtigste i U19. Det er et skarpt hold, og rytterne har vist, at de er i god form, så der er gode muligheder for, at de kan køre med om de sjove placeringer," fastslår Michael Berling.

Det danske U19-herrelandshold til Paris-Roubaix består af:

Benjamin Hertz, Team ABC Junior
Emil Schandorff, Team ABC Junior
William Blume Levy, Team NPV-Carl Ras Roskilde Junior
Frederik Wandahl, Team NPV-Carl Ras Roskilde Junior
Robin Juel Skivild, Team Mascot Workwear
Anders Toft Nielsen, Team Mascot Workwear