Lørdag den 26. juli blev der kørt DM i Viborg, nærmere bestemt på Viborg Trial Klubs store indendørs Trial bane. Der skulle findes danske mestre i klasserne 5-10 år, C-klassen, B-klassen, A-klassen og Elite-klassen. Desuden deltog for første gang den nye expert klasse, som er en uofficiel klasse for ryttere som ikke føler sig helt klar til deltagelse i Elite-klassen. Rytterne kører samme sektioner og forhindringer som Eliten, men tæller ikke med i det officielle mesterskab. Den nye klasse var en succes, idet flere ryttere der ikke har deltaget ved konkurrencer i længere tid igen, fik prøvet kræfterne af i sektionerne.

Stemningen på dagen var høj allerede fra start, hvor de mindste klasser (5-10 år, C-, og B-klassen) konkurrerede. Rytterne skulle igennem tre omgange af fire sektioner. Ved hver fejlfri passeret forhindring opnår rytteren 10 point. Ved fejlfri gennemkørsel af en sektion, kan maksimalt 60 point opnås, og den rytter med flest point, efter de tre omgange har vundet.

I 5-10 år løb William Pedersen med sejren, med en super flot anden omgang på 200 point ud af 240 mulige.
I C-klassen sejrede Emil Grangaard fra Viborg Trial Klub, trods sektionernes høje niveau på dagen.
I B-klassen stod kampen mellem Viborg Trial klubs to ryttere Daniel Thorsager og Marius Poulsen, og Holbæk Trial Klubs Laurits Larsen. Efter første omgang lå de alle meget tæt, men Daniel formåede at køre to næsten perfekte omgange og løb således med sejren.
I A-klassen skulle Danmarksmesteren også findes mellem Viborg og Holbæk Trial Klub, og denne gang var det Daniel Steen Nielsen fra Holbæk Trial Klub der var stærkest. Med to gode omgange formåede Daniel at hive mesterskabet til Holbæk.
I Elite-klassen skulle Danmarksmesteren findes mellem de tre ryttere fra Viborg Trial Klub, Jonas Jensen, Jakob Arentz og Jonas Kristiansen, der alle tre deltager i internationale løb, som VM og World Cups. Specielt mellem Jakob Arentz og Jonas Kristiansen var løbet tæt, men med tre næsten identiske omgange løb Jonas Kristiansen til sidst med sejren, og indkasserede dermed sin 9. Danske titel.