Efter en meget svær start på VM for U19-herrelandsholdet på banen gav de danske forberedelser i dag pote, da Hernings Robin Skivild sikrede en dansk bronzemedalje i pointløb.

Det lå ikke i kortene, at Robin Skivild skulle sikre årets første danske VM-medalje ved juniorernes bane-VM, da han i et hårdt kørt kvalifikationsheat inden finalen lige fik knebet sig videre, men selvom finalen ligeledes blev kørt hårdt, fulgte Skivild det taktiske oplæg og viste overblik i de afgørende momenter.

Som aftalt holdt det unge talent sig i ro i løbets begyndelse, men knap halvvejs lykkedes det ham sammen med seks andre ryttere at tage en omgang, hvilket bragte ham helt ind i medaljestriden. Skivild skulle ikke køre spurterne, men holde fokus på at tage en omgang yderligere - alligevel formåede han at tage en spurt undervejs, og det skulle vise sig vigtigt for det endelige resultat.

Da løbet spidsede til, blev der angrebet fra flere sider, og Skivild blev tvunget til også at forsøge, og lige før næstsidste spurt tog han sin anden omgang, hvilket bragte ham to point fra den ukrainske ryttter på tredjepladsen og dermed tæt på bronzemedaljen. Og da han i sidste og afgørende spurt fightede sig ind som nummer tre, gik han forbi den ukrainske rytter i den samlede stilling og sikrede dansk metal - en præstation, som U19-banelandstræner Thomas Dalsted var meget glad for.

"Vi fik bekræftet i dag af Robin, at vi kan være med helt fremme, hvis vi kører op til vores bedste, og et resultat som Robins er med til at sætte de andre mere op til de kommende løb," fastslog Thomas Dalsted.

Tidligere på dagen havde Victor Fuhrmann Disempeleare og William Blume Levy kørt 3.000 meter individuelt forfølgelsesløb, hvor de to førsteårs-ryttere begge forbedrede deres personlige rekorder betydeligt med henholdvis syv og ni sekunder, hvilket tegner lovende for de to unge ryttere - og det var da også en tilfreds landstræner, der gjorde status efter fredagens løb.

"Jeg er meget glad for resultaterne, fordi det understreger, at selvom vi ikke kørte op til vores bedste de to første dage, så er vi ikke i dårlig form. I morgen gælder det omnium for Frederik Wandahl, og søndag gælder det 1.000 meter på tid for William og Victor samt parløb for Oliver Wulff og Matias Malmberg, og jeg tror på, at der er flere fine præstationer på vej," sluttede Thomas Dalsted.