I weekenden køres 5. og 6. afdeling af årets World Cup i BMX, og de danske ryttere har sammen med landstræner Klaus Bøgh Andresen de seneste dage forberedt sig på banen i Paris-forstaden Saint Quentin en Yvelines.

De største danske forhåbninger knytter sig til Simone Tetsche Christensen, der efter sin World Cup-sejr faktisk har været i stand til at løfte sig yderligere på UCI-centret i Aigle, hvilket naturligvis glæder den danske landstræner:

”Simone har formået at hæve sit niveau i den daglige træning, og hun har sat personlige rekorder på rampen i Schweiz. Målsætningen i Frankrig er to finalepladser, men hendes personlige målsætning er uden tvivl højere, og det er rigtig positivt, at både troen på egne evner og formen er opadgående, når vi nu nærmer os EM og VM,” siger Klaus Bøgh Andresen.

Også Jimmy Therkelsen er på vej tilbage efter den skade, han pådrog sig til European Cup i Verona, og Klaus Bøgh Andresen er da også fortrøstningsfuld efter de første træningspas i Frankrig:

”Jimmy har overrasket med sit niveau, der er er højere end forventet på nuværende tidspunkt efter skaden. Han har hold snuden i sporet og trænet hårdt, så jeg ser frem til at se ham i World Cup-sammenhæng efter en god træningsperiode, og han skal ud at jagte vigtige verdensrangliste-point til både ham selv og Danmark,” fastslår landstræneren.

Kaninen i Klaus Bøgh Andresens trup er Malene Kejlstrup Sørensen fra Randers BMX Klub, der blot er førsteårs junior, men det unge talent har vist så lovende takter, at landstræneren ikke har været i tvivl om, at hun skulle have chancen på landsholdet:

”Malene har gjort det fantastisk godt i foråret og været i syv af otte finaler i European Cup - hvis hun ikke skulle med, ville vi aldrig skulle have en førsteårs junior med. Resultatmæssigt har vi ikke målsætninger for Malene, men det er et vigtigt led i hendes udvikling at prøve kræfter med verdenseliten,” slutter Klaus Bøgh Andresen.