Det danske U23-landshold leverede endnu en solid præstation i Valle d'Aosta, hvor især Jonas Gregaard imponerede og sikrede en samlet tredjeplads.

På trods af en række uheld og styrt var U23-herrerne meget synlige i det store etapeløb og viste det store danske potentiale - og med Vingegaards etapesejr på prologen, hvor tre danskere sluttede i top ti, og Gregaards samlede podieplads blev forventningerne mere end indfriet.

Valle d'Aosta samler verdens mest talentfulde U23-ryttere, og derfor giver den danske indsats og ikke mindst resultaterne grund til optimisme. I 2017 var det Niklas Eg, der stod for et stort dansk resultat i løbet, da han med en samlet fjerdeplads for alvor slog sit navn fast som international toprytter - og i 2018-udgaven er Gregaards samlede tredjeplads ikke kun lovende for den unge rytter selv, men understreger, at arbejdet på de danske teams og i de hjemlige talentudviklingsprogrammer er med til at skabe talenter med internationalt format.

Jonas Vingegaard åbnede Valle d'Aosta med en fantom-prolog og en etapesejr, men desværre fik han kun ganske få kilometer i den gule trøje, da han dagen efter styrtede og udgik på den første rigtige bjergetape. Mikkel Honoré styrtede også, men gennemførte etapen som nummer 16, mens Jonas Gregaard indledte sin vej mod det endelig podium, da han blev nummer tre på etapen. Et nyt styrt dagen efter satte en stopper for Honorés løb, mens Andreas Kron måtte udgå på sidste etape - alligevel har alle rytterne vist højt niveau, og cheflandstræner Anders Lund er meget tilfreds med det samlede udbytte af årets Valle d'Aosta.