Det danske herrejuniorlandshold levede op til de stolte traditioner, da Mattias Skjelmose kørte sig på podiet i Paris-Roubaix.

De sidste mange års imponerende danske præstationer i juniorernes Paris-Roubaix har givet meget store forventninger, men de unge talenter stod for presset i årets udgave og sikrede endnu en dansk topplacering. I blandet vejr, på fedtede brosten og et hårdt kørt løb kæmpede Mattias Skjelmose sig til en tredjeplads efter briten Lewis Askey og italieneren Samuele Manfredi.

Den fremragende præstation skal ses i lyset af, at heldet ikke tilsmilede de danske ryttere. Både Oliver Wulff og William Blume styrtede, mens Matias Malmberg tabte kæden på et afgørende tidspunkt. De øvrige nationer forholdt sig passivt, da briten og italieneren slap afgørende fri, og Skjelmose måtte egenhændigt sætte jagten ind. Det lykkedes ham næsten at indhente duoen i front: ”Mattias Skjelmose var måske den stærkeste af alle på dagen, men hans valg om ikke at køre med de to udbrydere viste sig at være det forkerte. Man kan dog ikke bebrejde ham valget, da Frankrig og Belgien tilsammen havde syv mand i forfølgergruppen, som prøvede at køre de to udbrydere ind. Var det sket, kunne Skjelmose have afgjort løbet på de sidste brostensstykker,” fortæller fungerende juniorlandstræner Thomas Dalsted. Dalsted glæder sig over en indsats, der var mere end godkendt. ”Vi er tilfredse, og alle viste, at de godt kan være med på øverste niveau i U19.”