Det er et meget stærkt dansk landshold, der om to uger skal forsøge at hente europæisk metal i franske Plouay, og især de mange taktiske muligheder i kombinationen af temporyttere, klatrere og hurtige afsluttere giver landstræner Tayeb Braikia tro på et godt resultat.

Der er ikke mange løbskilometer i benene på de danske ryttere, og derfor er det naturligvis svært at spå om mulighederne til et EM med mange ubekendte, men Tayeb Braikia har på papiret både rutine og styrke nok i truppen til at køre med om de sjove placeringer.

”Vi har en virkelig stærk rytterkombination, og når vi er oppe mod de bedste europæiske nationer, er det nødvendigt at kunne spille flere kort og levere en holdindsats,” fastslår den danske landstræner.

Cecilie Uttrup viste gode takter med sin 7.-plads i Strade Bianche, og den vanskelige rute i Plouay ligger umiddelbart godt til den danske stjerne, men Braikia understreger, at flere taktiske muligheder er i spil.

”Vi har valgt at tage et par lette ryttere med som støtte til Cecilie Uttrup på stigningerne, men løbet kan også udforme sig, så tempostærke folk som Pernille Mathiesen og Julie Leth kan komme i spil, og vi ved jo, at Amalie Dideriksen er en mesterskabsrytter i verdensklasse, så vi har stor taktisk fleksibilitet,” siger Tayeb Braikia.

Emma Norsgaard, som fra næste år kører for Movistar, er eneste dansker til start hos U23-kvinderne, og selvom hun ikke får holdkammerater omkring sig, mener Tayeb Braikia, at den unge rytter, kan få et godt EM.

”Det er naturligvis altid svært at være alene i et felt og især til et mesterskab, men Emma er en meget klog rytter, og hendes niveau er så højt, at hun selv uden hjælperyttere er i stand til at køre sin chance. Hun har flere gange vist, hvor hurtig hun er på stregen, så jeg håber, hun kommer til at køre finale,” slutter landstræneren. 

Den danske trup til EM i linjeløb er:

Elitekvinder
Amalie Dideriksen - Boels-Dolmans Cycling Team
Birgitte Krogsgaard Andersen - Cykle Klubben Aarhus
Cecilie Uttrup Ludwig - FDJ-Nouvelle Aquitaine-Futuroscope
Fie Østerby – Girona Club Esportiu Bike
Julie Leth - CERATIZIT WNT Pro Cycling Team
Pernille Mathiesen - Team Sunweb

U23-kvinder
Emma Cecilie Norsgaard Jørgensen - Équipe Paule Ka

U19-kvinder
Maria Bertelsen - Team RYTGER powered by Cykeltøj-Online.dk
Mille Troelsen - Herning Cykle Klub