De danske herrejuniorer gjorde stort set rent bord i det schweiziske etapeløb Tour du Pays de Vaud, da de ud over to etapesejre sikrede sig første- og andenpladsen i det samlede klassement, ungdomstrøjen og holdkonkurrencen. Dermed indtager Danmark også den øjeblikkelige førsteplads i juniorernes Nations’ Cup.

Det danske juniorlandshold var på sin første opgave under Michael Berling, og de unge talenter sørgede for at give den nye juniorlandstræner noget nær den bedst tænkelige start i jobbet. Junioretapeløbet, der tidligere er blevet vundet af navne som Fabian Cancellara, Ian Stannard, Christopher Juul Jensen og Lasse Norman Hansen blev indledt med en holdtidskørsel, hvor de danske ryttere trods en flot andenplads ikke var tilfredse – og det skulle vise sig, at de med rette kunne have blikket rettet mod øverste trin på podiet.

På en forrygende anden etape spurtsejrede William Blume Levy og kørte sig i gult, og da han dagen efter måtte aflevere trøjen, var det til holdkammeraten Mattias Skjelmose Jensen, der beholdt den på resten af løbet. Blume kunne så iføre sig ungdomstrøjen, som han også beholdt - de to danskere satte nemlig tingene fuldstændig på plads på enkeltstarten, hvor Skjelmose var helt suveræn og vandt med knap 22 sekunder til Blume, der havde yderligere godt otte sekunder ned til norske Ludvig Fischer Aasheim på tredjepladsen.

Dermed satte de to danskere sig også solidt på første- og andenpladsen i klassementet og med stor støtte fra resten af holdet, der bestod af Joshua Gudnitz, Frederik Egehus, Frederik Thomsen og Aksel Bech Skot-Hansen, var der aldrig tvivl om udfaldet - og især sidstnævne viste fremragende takter gennem hele løbet. 

Den nye juniorlandstræner var da også svært tilfreds efter sidste etape:

”Det er et resultat og særligt en indsats, rytterne skal være stolte af. Det har været en fornøjelse at opleve et enormt fokuseret hold, som fra start var indstillet på at køre med om sejren hernede. Det er hele udgangspunktet for de her ture. At vi så har to helt utrolig stærke ryttere i Skjelmose og Blume, som sætter konkurrenterne til vægs på både kongeetapen og enkeltstarten, gør, at de øvrige fire kunne levere en kæmpe holdindsats, og de kontrollerede fuldstændig løbet sikkert hjem de resterende to etaper,” siger Michael Berling.

Trods det fantastiske resultat er landstræneren meget ydmyg og ønsker på ingen måde at pege på sin egen rolle eller andel i sejren - han glæder sig derimod over potentialet i den danske talentmasse.

"Det hele handler om rytterne, og selvom vi selvfølgelig skal nyde de her oplevelser, skal vi også holde fast i, at det er en del af et udviklingsarbejde. Det enormt høje sportslige niveau, som de danske juniorryttere befinder sig på, er resultatet af mange års målrettet indsats ude i klubber og på de mange juniorteams, og det er min opgave at bidrage til det - hverken mere eller mindre," slutter Berling."