Årets første XCO World Cup står for døren. Løbene køres i denne weekend i Itaipava 100 kilometer vest for Rio Di Janeiro.

Det helt specielle for denne afdeling er, at den køres i en regnskov på en meget flot bygget bane. Henrique Avancini som er Brasiliens store MTB stjerne, har været med til at bygge sporene og arbejdet på at få en World Cup til Brasilien. Interessen for løbene er så stor at alle billetter har været udsolgt i lang tid. Alene til den første træning, er der solgt 10.000 billetter og til løbene kommer der 20.000 tilskuere, som er det absolut maksimale det begrænsede område kan bære. Der er ingen tvivl om at der bliver en fantastisk stemning.

Landstræner Mads Bødker er i Brasilien med 4 U23 ryttere.
Sofie Heby Pedersen
Tobias Lillelund
Oliver Sølvhøj
Markus Heuer


Mads Bødker sætter disse ord på weekendens løb: ”Vi er op til denne sæson steppet en del op med træningslejre for U23’erne, så rytterne er godt forberedte til løbet. Planen for deltagelsen er overordnet at de skal forsøge at komme i top 16 – da det vil betyde at de vil starte på de 2 forreste rækker, når World Cuppen fortsætter i Albstadt i maj. For de 3 drenge skal der kæmpes godt for at komme i Top 16 – men jeg syntes det er et realistisk mål for dem” slutter en forventningsfuld landstræner.

Udover de fire U23 landsholdsryttere stiller Simon Andreassen, Sebastian Fini, Caroline Bohé og Malene Degn op med deres professionelle Teams. Deres World Cup starter fredag med Short track, hvor de 40 bedste på verdens ranglisten kører om startplaceringerne til søndagens XCO løb. 

Alle Elite løbene vil kunne ses på Red Bull tv.