Med alle U23-rytterne i top ti blev dagens VM-løb i Schweiz endnu et kapitel i succeshistorien om det danske MTB-landshold.

Hos U23-kvinderne var Malene Degn med sin samlede andenplads i årets World Cup på forhånd det bedste bud på en dansk topplacering, men unge Caroline Bohé leverede en enestående kraftpræstation og kørte sig ind på en fantastisk femteplads, der giver store forhåbninger de kommende år:

”Det var helt vildt. Det er det hårdeste og bedste cykelløb, jeg nogensinde har kørt, og jeg er super glad for den måde, jeg fik kørt løbet på i dag,” siger Caroline Bohé.

Malene Degn kæmpede sig ind på en 8.-plads og måtte erkende, at benene ikke var til mere på dagen, men Degn var med til at præge løbet, og hendes skuffelse over den flotte placering er også med til at understrege det tårnhøje niveau og de tårnhøje målsætninger hos de danske ryttere.

Hos U23-herrerne var Simon Andreassen på forhånd en af bejlerne til podiet, men også her blev det den nye rytter - det unge stortalent Jonas Lindberg - der var tættest på en medalje. Efter en forrygende fight kørte Lindberg ind på en imponerende 5.plads:

”Jeg er super tilfreds med dagens løb. Jeg fik ikke den bedste start, men jeg gav aldrig op, og det var motiverende at mærke, at formen er der, og at jeg kunne blive ved med at indhente ryttere," fortæller Jonas Lindberg.

Simon Andreassen, der ligesom Malene Degn kørte i mål som nummer otte, var også skuffet, men den unge stjerne fokuserer på, at han har fremtiden foran sig:

"Jeg har virkelig trænet hårdt for at præstere i dag, så selvfølgelig er jeg skuffet. Heldigvis har jeg endnu et år i U23 til at vinde VM,” siger Andreassen.

Landstræner Mads Bødker kunne se tilbage på et dansk landshold, der leverede toppræstationer for tredje dag i træk, og selvom han på alle måder kan være tilfreds med VM indtil videre, måtte han ærgre sig en smule over, at det ikke blev til medalje i dag:

”Jonas var virkelig stærk i dag. Det var ærgerligt, at han glippede starten, ellers kunne en podieplads have været indenfor rækkevidde. 5.-pladsen er virkelig fortjent, for Jonas har arbejdet hårdt hele sæsonen," fastslår den danske landstræner.

Lørdag kører Annika Langvad sit VM-løb, der kan følges på TV2 Play.