Den danske VM-trup består udelukkende af ryttere fra sportens øverste hylde, og med kombinationen af afsluttere i verdensklasse, stærke individualister og tempostærke hjælperyttere håber kvindelandstræner Tayeb Braikia at have gode taktiske muligheder, uanset hvordan løbet udvikler sig.

Ruten i Yorkshire er kuperet uden at have de samme voldsomme stigninger som i Innsbruck, og det giver landstræner Tayeb Braikia tro på, at stærke ryttere som Julie Leth og Pernille Mathiesen, der leverede en forrygende præstation til EM, kan være med til at holde Amalie Dideriksen og Christina Siggaard inde i løbet helt til finalen:

"Hvis det er et samlet felt, der går ind på de sidste tre omgange, har vi to gode kort i vores klasseafsluttere Amalie Dideriksen og Christina Siggaard. Amalie er en utroligt klog rytter, der formår at læse løbene rigtigt, så hvis alt udvikler sig, som vi håber, og hun rammer dagen, er hun formentlig vores bedste bud på en topplacering," fastslår den danske landstræner.

Den danske landstræner peger dog også på, at ruten kan give et uforudsigeligt løb, og derfor har han valgt at bruge Cecilie Uttrup Ludwig i en jokerrolle, hvor hendes styrke og opportunistiske kørestil kan komme til sin ret og give det danske hold flere muligheder:

"Cecilie har haft en rigtig flot sæson, hvor hun flere gange har vist, at hun tilhører den absolutte verdenselite og kan køre på podiet i den her type løb, og jeg tror, vi får det maksimale ud af at give hende en mere fri rolle, hvilket også vil gøre det svært for de andre nationer at læse os som hold," siger Tayeb Braikia. 

Braikia kan også glæde sig over, at rytterne har haft en god VM-optakt - og så er det positivt, at Emma Norsgaard ser ud til at være på vej tilbage på sit normalt meget høje niveau efter et længere skadesforløb: 

"Rytterne kommer med gode forberedelser fra blandt andet Boels Ladies Tour, hvor specielt Emma viste, at hun er tilbage efter sin skade," fortæller landstræneren.

På enkeltstarten erkender Braikia, at andre nationer stiller med ryttere, der på papiret nok er stærkere end de danske, men han mener også, at både Pernille Mathiesen og Louise Norman Hansen på en god dag kan levere flotte placeringer:

"I TT ligger vores deltagere tæt, som de også viste ved DM. Mine forhåbninger er en top 10 for én eller måske begge ryttere," slutter Tayeb Braikia.

De danske elitekvinder til VM i landevejscykling 2019 er:

Enkeltstart
Pernille Mathiesen – Team Sunweb
Louise Norman Hansen – Team VIRTU Cycling

Linjeløb
Amalie Dideriksen – Boels-Dolmans Cycling Team
Cecilie Uttrup Ludwig – Bigla Pro Cycling Team
Julie Leth – Bigla Pro Cycling Team
Pernille Mathiesen – Team Sunweb 
Christina Siggaard – Team VIRTU Cycling
Louise Norman Hansen – Team VIRTU Cycling
(erstatter Emma Norsgaard – Bigla Pro Cycling Team)

Se det fuld program for VM i Yorkshire her