Danmarks Cykle Union har taget hul på DIF-strategisporet ”Rekruttering af børn og unge”, som er et 4-årigt tiltag, der skal få flere B&U-medlemmer i cykelklubberne.

Der findes i dag 4.261 medlemmer under 18 år i cykelklubber registreret under DCU, og målet er mindst 850 medlemmer yderligere frem mod 2021 - derfor har Danmarks Cykle Union ansat Kristoffer G. Nielsen som udviklingskonsulent, hvor hans primære opgave bliver at varetage arbejdet inden for strategisporet.

Kristoffer G. Nielsen har en baggrund som cykelrytter på landevej, hvor han fra sine indledende tråd i B&U-klasserne efterfølgende har kørt på talent- og eliteniveau frem til 2008. Efterfølgende har han fungeret som træner og sportsdirektør på junior- og U23-niveau og sideløbende taget en uddannelse som folkeskolelærer og en kandidatuddannelse i pædagogisk sociologi. 

Den nye udviklingskonsulent glæder sig til at arbejde for at få endnu flere børn og unge i de danske klubber:

”Jeg ser meget frem til at arbejde med cykling på B&U-niveau. Stilling går hånd i hånd med både min uddannelsesmæssige og cykelmæssige baggrund. B&U-cykling er - udover at være grundlaget for det senere talentarbejde - en arena, som indeholder sociale og udviklingsmæssige potentialer for det enkelte barn, og jeg ser meget frem til at komme i gang med arbejdet og være med til at understøtte og udvikle det store arbejde, der allerede bliver gjort ude i klubberne,” siger den Kristoffer G. Nielsen. 

Arbejdsprocessen i forbindelse med strategisporet frem til 2021 ser således ud: 

1.Analyse af discipliner for at afgrænse indsatsområder
2.Etablering af udviklingsgruppe ift. rekrutteringskoncepter
3.Udarbejdelse af klubudviklingsforløb, udvikling af trænerkursus og konkrete rekrutteringstiltag
4.Gennemførelse af pilotprojekt med udvalgte klubber og evt. justering af konceptet
5.Gennemførelse af rekrutteringsprojekter i 25 klubber frem til 2021
6.Gennemførelse af opfølgningsprojekter til sikring af, at rekrutteringen sker løbende

De indledende disciplinanalyser er foretaget og findes her

Kristoffer G. Nielsen kan kontaktes på: kristoffer.nielsen@slet-dette.dcu-cykling.dk