Nu er der sat navne på de otte stærke baneryttere, som melder sig klar til at jagte medaljer i Tokyo og måske er det netop på banen at vi kan høste medaljer af højeste karat. På baggrund af en indstilling fra Danmarks Cykle Union, har DIF’s bestyrelse nu udtaget de otte ryttere, som skal dyste på velodromen i Japan.

Danske baneryttere har stolte traditioner for at høste OL-medaljer. Ved de seneste tre sommer OL har vi taget medaljer med hjem og det er også planen, at det skal ske i Tokyo. Det er nu op til de otte ryttere der skal dyste på velodromen. De er Lasse Norman Hansen, Julius Johansen, Niklas Larsen, Frederik Rodenberg, Rasmus Lund Pedersen, Michael Mørkøv, Julie Leth, Amalie Dideriksen.

Cheflandstræner Bane, Casper Jørgensen knytter denne kommentar på den trup der afsted: ”vi har udtaget en trup ,hvor alle ryttere er i den absolutte verdenselite og jeg glæder mig i den grad til at se hvad vi kan opnå til OL. Vi har haft lidt udfordringer med skader på det seneste, men nu virker det som om planen begynder at falde i hak, det hele begynder at gå efter planen nu. Hvis det fortsætter frem mod OL, er det min ambition at sigte efter medalje muligheder i alle tre discipliner”.

Rasmus Lund Pedersen er en af de otte udtagne ryttere. Han glæder sig naturligvis og giver denne kommentar til udtagelsen: ”Jeg er selvfølgelig stolt og beæret over, at kunne få lov til at repræsentere Danmark til de Olympiske lege. Det er enhver atlets drøm at kunne deltage i et OL. Det er altid stort at skulle vise flaget frem på den scene. Det er noget som meget få oplever og så har vi jo ventet et ekstra år på at kunne konkurrere, så vi er godt tændte. Jeg håber, at jeg kan gøre alle de mennesker, som har hjulpet med på vejen stolte. Om takken så går til familien, venner, staff, klub og eller de mange frivillige. Det har alt sammen gået op i en højere enhed!
Men der skal også lyde en stor tak til de olympiske sponsorer, som har taget et ekstra år med os. Den samme tak skal lyde til vores forbund DCU og deres sponsorer
”, slutter en topmotiveret Rasmus Lund Pedersen, der som han siger. ”glæder sig f…… meget til at køre holdløb igen med gutterne”.!

Den samlede målsætning er at cykling skal vinde to medaljer ved OL, og de kan sagtens komme på banen, for her er der i alt fem muligheder for medaljer. Hos herrerne i fire kilometer Holdløb, Parløb og Omnium og hos kvinderne Parløb og Omnium.