På de tre danske cyklebaner har man ikke ligget på den lade side under nedlukningsperioden, for sammen med DCU’s udvalg for banecykling, har man brugt ventetiden til at tilrettelægge dels et spændende og alsidigt løbsprogram, men også en række øvrige aktiviteter.

I Danmark har vi en meget lang tradition for banecykling. Mange af de mest kendte danske cykelryttere, har startet karrieren på en Cyklebane og utallige rekorder er udsprunget at det store arbejde, der udføres i kulissen omkring de tre danske cyklebaner.
Banerne var, som al anden indendørs idræt ramt hårdt under det seneste års nedlukning, men nu åbnes op igen og det glæder formand for DCU’s baneudvalg Jesper Schack: ”Efter en vanskelig periode med delvis nedlukkede baner, færre, ja helt aflyste stævner og mesterskaber, er vi i udvalget glade for at kunne konstatere, at det er lykkes de tre danske cyklebaner at få lavet en sæsonplan med minimum 29 løbsdage. Alle mesterskaber køres igen og der er også planlagt internationale UCI løb i både Ballerup og Odense. Men især glædes jeg over det fokus der er på at tiltrække børn og unge til sporten og til vores cyklebaner. I uge 26 afholder Odense Cyklebane en såkaldt Sommer Camp for børn. Her deltager ca. 40 børn, hvilket må siges at være meget tilfredsstillende. Det er nemlig vigtigt at sikre en kontinuerlig tilgang til banesporten og dette skal ske tidligt og gerne allerede i børneårene”, slutter udvalgsformand Jesper Schack.

Og har man interesse i at se cykling på ’de skrå brædder’, så vil der i den kommende tid være rig mulighed. Der arrangeres såvel nationale mesterskaber, som mere almindelige stævner. I alt 29 løbsdage er planlagt. Fordelt med 8 i Aarhus, 8 i Odense og 13 i Ballerup. Heriblandt vil der sidst på året være flere UCI løb – bl.a. 100 km parløb i Ballerup og Grand Prix Odense
Sæsonen er også allerede startet på Danmarks ældste og også eneste udendørs bane i Aarhus. Her fortsættes med stævner indtil september hvorefter sæsonen fortsætter på de to indendørs baner i henholdsvis Odense og Ballerup. Og husker man datidens 6 dages løb, så kan man glæde sig til efteråret, hvor DBC arrangerer et international 3 dages løb, i Ballerup Super Arena, i princippet en moderniseret udgave af 6 dages løb. Værd at bemærke er også at Banelandsholdet har meldt deres deltagelse i DM Omnium og DM i Parløb foruden 100 KM parløb i Ballerup og Grand Prix Odense.
Så der bliver masser af action på de tre baner, hvor det første store stævne bliver den 27. august, hvor Aarhus Cyklebane afholder DM i sprint og Jørgen Leths Æresløb.

Se mere på:

Aarhus Cyklebane
Odense Cyklebane
Ballerup Super Arena (DBC)