I morgen begynder juniorernes Healthy Ageing Tour i Holland, og det danske U19-kvindelandshold håber at levere et godt løb i det det stærkt besatte felt.

U19-kvindernes Healthy Ageing Tour, der køres over tre etaper, er også tredje afdeling af årets Nations' Cup, og det danske hold får kamp til stregen i et felt, hvor nogle af verdens stærkeste juniorkvinder er til start. 

Danmark stiller med et hold bestående af Mette Egtoft Jensen, Maria Bertelsen, Mille Troelsen og Mie Saabye, der blev nummer ni ved VM i Innsbruck sidste år. Og landstræner Catherine Marsal er forsigtig optimist, selvom meget afhænger af dagsformen og vejret:

“Vejret er afgørende for løbets udvikling, for hvis det blæser op, kan det blive meget hektisk og splitte feltet, men vi håber på gode betingelser for vores ryttere,” siger Catherine Marsal.

Landstræneren håber også, at de danske kvinder kan køre med om en etapesejr, men hun anerkender også, at det bliver svært i et felt med mange dygtige ryttere:

"Både Mie og Mette har været godt kørende, og målet er at få en af dem med i et afgørende udbrud. Maria har været ramt af sygdom, men har ellers vist lovende takter under træningslejrene. Det bliver Milles første internationale løb i landsholdssammenhæng, og hun skal først og fremmest hjælpe de andre og høste erfaring," fortæller Catherine Marsal.

Løbet kan følges live fra klokken 10.00 fredag på
www.healthyageingtour.com