Søndag åbner det danske U23-herrelandshold 2018-sæsonen med Gent-Wevelgem, der også er første europæiske løb på Nations' Cup-kalenderen - og det er et slagkraftigt hold, cheflandstræner Anders Lund har taget med til Belgien.

Danske ryttere har ofte haft centrale og afgørende roller i U23-udgaven af Gent-Wevelgem, og for to år siden kunne Mads Pedersen lade sig hylde efter at være kørt først over stregen i den belgiske klassiker.

Se også: Sådan så det ud, da Mads Pedersen vandt U23 Gent-Wevelgem

Selvom det danske landshold må undvære Mikkel Bjerg, der indledte sæsonen med henholdsvis en sejr og et brækket håndled efter et styrt, er cheflandstræneren fortrøstningsfuld:

"Rytterne er træningsmæssigt godt rustet til U23–kalenderens sæsonåbning, og Gent-Wevelgem ligger rutemæssigt rigtig godt til danskerne," fastslår Anders Lund.

Det danske landshold består af velkendte navne, der i flere sammenhænge har bevist, at de har niveauet til at køre med i den internationale top - og så ser landstræneren det altså som en fordel, at løbets første del er uden stigninger og ofte med sidevind, der kan udnyttes:

"De seneste år vi haft rigtig godt fat i cykelløbet, der starter fladt og i sidevind, inden rytterne rammer en hård omgang omkring Kemmelberg, der skal forceres to gange. Det er min vurdering, at vi kan køre med om de bedste placeringer - men de andre ryttere har givetvis også øvet sig hele vinteren, så vi må se, hvordan det går," siger cheflandstræneren.

Det danske U23-landshold til Nations' Cup-løbet Gent-Wevelgem består af:

  • Andreas Lorenz Kron - Riwal CeramicSpeed Cycling Team
  • Andreas Stokbro Nielsen - Riwal CeramicSpeed Cycling Team
  • Mathias Norsgaard Jørgensen - Riwal CeramicSpeed Cycling Team
  • Rasmus Bøgh Wallin - coloQuick Cycling
  • Mikkel Frølich Honoré  - Team Virtu Cycling
  • Jakob Egholm - Team Virtu Cycling

Se også på Facebook: Rasmus Bøgh Walling taler med Team Danmark om kost og vægt