Det blev en weekend med blandede bolsjer for de danske ryttere, men overordnet var der flest positive præstationer i Albstadt med Malene Degns overraskende top 10-placering og Jonas Lindbergs 6.-plads som højdepunkterne.

Der var kontant afregning på World Cup-ruten i Albstadt - de mange og stejle stigninger krævede ofre blandt de ryttere, som ikke var 100% klar til opgaven.

I dameelite var de danske forhåbninger naturligvis knyttet til Annika Langvad, men desværre ændrede et kraftigt regnvejr søndagens rutebetingelser drastisk. Alt var som brun sæbe, og da Langvad hurtigt kunne konstatere, at en topplacering var langt væk, valgte hun at spare sig og undgå risikoen for skader på den svære rute.

Til gengæld blev Malene Degn weekendens store danske sensation. I sit første løb efter oprykningen til damernes eliteklasse kørte Degn sig direkte ind i verdenseliten med en 10.-plads - en præstation, der også imponerede landstræner Mads Bødker:

"Malene kørte et veldisponeret løb og udnyttede sine klatreevner optimalt. Samtidig er hun rigtig stærk i svære forhold på nedkørsler, og det var med til at fuldende den flotte præstation," siger Mads Bødker.

Hos herrerne leverede Sebastian Fini sit hidtil bedste eliteresultat med en 31.-plads, og resultatet skal ses i det perspektiv, at han kun var nummer 69 efter første omgang:

"Sebastian kom super stærkt igen og præsterer at køre omgangstider i top 10 på to af de sidste omgange, hvilket viser, at hans form helt klart er, som den skal være," fastslår den danske landstræner.

I U23 kørte Jonas Lindberg et flot løb og kom ind på en 6.-plads efter at have siddet med i frontgruppen hele løbet - i øvrigt sammen Simon Andreassen, som desværre blev ramt af kramper på de sidste omgange og dumpede ned på en 20.-plads.

Alexander Young havde en hård dag og et højt startnummer og endte som 57, mens Caroline Bohé, som sidste år udgik under lignende ruteforhold, fik kæmpet sig godt gennem løbets udfordringer og kørte sig til en 11.-plads.

Weekenden startede med juniorernes løb, og hos U19-kvinderne har Sofie Heby vist så lovende takter, at selv en top 10-placering ikke helt indfriede de meget høje forventinger til stortalentet:

"Sofie kommer på en 9.-plads, hvilket ikke helt afspejler hendes potentiale, men formen på denne rute var desværre ikke til mere,” fortæller Bødker.

Hos U19-herrerne blev Ian Millenium bedste dansker som nummer 15, men løbet var urytmisk og desværre præget af mange styrt - også blandt danskerne. Værst gik det ud over Victor Philipsen, som brækkede kravebenet, mens Markus Kaad Heuer lå fint med i fronten, indtil et styrt og en punktering sendte ham langt tilbage i klassementet. Tobias Lillelund lå også godt placeret længe, men med to runder tilbage slap kræfterne op, mens Hans Landbo omvendt startede langt tilbage og fik kørt sig frem omgang efter omgang og kom i mål som 21 - og der er plads til forbedringer, understreger landstræneren:

”Juniordrengene har for mange styrt, og det er noget vi sammen skal arbejde med at få minimeret. Det er desværre noget, der ligger til alderen, men indstillingen skal ændres over tid,” påpeger Mads Bødker.

Næste stop er World Cuppen i Nove Mesto i den kommende weekend - og Mads Bødker er optimist trods de blandede resultater i Albstadt:

"Det er en meget anderledes rute end Albstadt, og normalt er det en rute, der passer de danske ryttere rigtigt godt," slutter den danske landstræner.