De fire stålsatte danske cykelryttere fra banelandsholdet, startede 2020 med at sætte et ordentligt

dækaftryk for dansk cykling. Allerede tilbage i februar kørte den succesrige kvartet sig til VM-guld og satte

tilmed tre verdensrekorder. Det har givet genlyd og nu kan Lasse Norman Hansen, Frederik Rodenberg, Rasmus Lund Pedersen og Julius Johansen, føje endnu en flot titel til de øvrige. De fire baneryttere kan nu også kan kalde sig for vindere af Danmarks fornemmeste sportspris i Danmark - ÅRETS SPORTSNAVN.

Det er vel ingen overdrivelse, hvis man påstår at 2020 har været et at de mest succesrige år for dansk cykling.

Flotte resultater er hentet hjem fra såvel ind- og udland og i en lang række discipliner. Dette endda på trods af idrættens udfordringer i årets løb. Men med titlen ÅRETS SPORTSNAVN 2020 har de fire stærke baneryttere nu skrevet sig noget så eftertrykkeligt ind i dansk idrætshistorie.

Ved VM-finalen i Berlin i februar måned, brugte holdet blot 3 minutter og 44,672 sekunder på at vinde VM-titlen i 4.000 meter holdforfølgelsesløb. Tiden var samtidig ny verdensrekord og den kraftpræstation har nu medført, at dommerkomitéen bag Årets Sportsnavn, pegede på banelandsholdet, som de der skal bære titlen ÅRETS SPORTSNAVN 2020. Titlen kom de fire ryttere ikke sovende til, for igen i år, var der i kategorien Årets sportsnavn, et meget stærkt felt som havde gjort sig fortjent til titlen. Alle med idrætspræstationer i verdens-klasse. Dette endda i et OL-år, hvor det sportslige niveau normalt er allerstørst.

Formanden for Danmarks Cykle Union, Henrik Jess Jensen bemærker med stolthed og ydmyghed i stemmen;

’Det er er nu 2. år i træk, at cykelsporten modtager den fornemme hæder, hvilket understreger den succes som dansk cykling har. Derfor er glæden og stoltheden i DCU også det større, når Banelandsholdet - cykelsportens

GULD-firer - som et sammensmeltet og aerodynamisk superteam, sætter hele tre verdensrekorder, for til sidst at kunne iklæde sig den ikoniske regnbuetrøje.

En af hemmelighederne bag succesen er den helt uvurderlige støtte vi modtager fra det danske erhvervsliv, Team Danmark samt Danmarks Idræts Forbund. Uden denne opbakning, ville vi ikke kunne realisere potentialet til at kunne levere i den absolutte verdensklasse. Men vi skylder også en stor tak, for det utrættelige arbejde de mange frivillige ledere og trænere i klubberne præsterer, for at fremelske cykelsportens talenter’, slutter Henrik Jess Jensen.

I et 2020, der har været påvirket af den pandemi, der så voldsomt berører os alle, har dansk cykling i den grad igen og igen vist sin høje klasse. På såvel landevejen, på mountainbiken som på banen, har de danske ryttere vist sig frem på de helt store scener.

Nu sættes et eftertrykkeligt punktum for 2020, med tildelingen af hæderen til 4 km holdet. En hæder der især understreger det målrettede fokus der er på talentarbejdet i dansk cykling. 

Tildelingen medfører naturligt nok et stort smil hos Cheflandstræner for banecykling Casper Jørgensen,

der begejstret udtaler; ’Det er en stor anerkendelse at vinde denne pris, der er den største sportspris man kan modtage. At sætte en verdensrekord, er noget ganske særligt, som mange atleter virkelig stræber efter og vi slog verdensrekorden tre gange i februar. Udover at vi blev verdensmestre. Det var en unik oplevelse for såvel ryttere som trænere og staff. Så vi opfatter det også selv som en ganske særlig præstation, som vi virkelig er glade for og stolte over. For os betyder det rigtigt meget, at vores omgivelser anerkender præstationen’, slutter en synligt stolt cheflandstræner.

FAKTA:

Banelandsholdet i 4.000 meter holdforfølgelsesløb består af rytterne Lasse Norman Hansen, Frederik Rodenberg, Rasmus Lund Pedersen og Julius Johansen.

Det er 30. gang, at Årets Sportsnavn uddeles. Siden 2019 har DIF og Team Danmark stået bag prisen.

Udover æren følger der 75.000 kroner med prisen.

Banelandsholdet kommer i selskab med andre markante cykelprofiler. I 1996 løb Bjarne Riis med titlen.

Tilbage i 2012, var det faktisk Lasse Norman Hansen der blev hædret og senest vandt Mads Pedersen titlen i 2019. To år i træk sætter dansk cykling sig dermed på den fornemme hæder, hvilket understreger den succes som dansk cykling har.