I næste weekend køres EM i cyklecross i hollandske ’s-Hertogenbosch, og landstræner Kim Petersen glæder sig til at kunne arbejde med det danske landshold i udlandet og ser primært mesterskabet som et led i forberedelserne til VM på hjemmebanen i Bogense i februar.

Kim Petersen har udtaget et spændende cross-landshold til sæsonens første opgave i udlandet, og han ser frem til at give rytterne mulighed for at prøve kræfter med nogle af Europas bedste cross-navne:

”Nu med EM så kort tid efter dansk sæson-start og opstarts-træningssamling i Århus, så kommer vi til at skulle bruge løbet mere til en overordnet udvikling af ryttere og setup omkring rytterne end direkte på resultater. Vores danske ryttere skal ned og møde de stærkeste europæere, lære dem at kende og forhåbentlig også køre nogle gode placeringer hjem til Danmark. Jeg synes allerede nu, at vi har nogle meget stærke unge ryttere, men hvor de ender med at ligge i feltet, vil løbet vise mig,” fortæller den danske landstræner.

På trods af, at løbet bruges til at udvikle og lære af, så er der dog også en klar målsætning med tilgangen, fortæller Kim Petersen:

”Formålet med det hele er at udvikle rytterne frem mod VM på dansk hjemmebane i februar. Vi skal som cross-nation blive stærkere og hurtigere, og det har jeg tiltro til, at vi kan ved ikke at stille os tilfredse med status quo. Resultaterne kommer dog ikke som det første, og derfor giver EM det internationale perspektiv, som vi kan bruge i den videre udvikling,” fastslår Kim Petesen.  

Det danske landshold til EM i cyklecross består af:

U19- herrer
Tobias Lillilund, Herning Cykle Klub
Tobias Lund Andresen, Team Giant-Assos CX
Ian Millenium, Cykling Odense
Markus Heuer, Dansk Mountainbike Klub
Joshua Gudnitz, Team ABC Junior 

U23-kvinder
Mie Saabye, Silkeborg MTB

U23-herrer
Andreas Lund Andresen, Team Giant-Assos CX
Christian Storgaard, Varde Cykle Klub
Oliver Errebo, Team Giant-Assos CX
Simon Bak, Cykling Odense
Rasmus Gøtke, Team IBT-Ridley Sydkysten Pro Cycling 

Elite, kvinder
Kristina Thrane, CK Aarhus
Viktoria Knudsen, Dansk Mountainbike Klub

Elite, herrer
Kenneth Hansen, Team Giant-Assos CX
Joachim Parbo, Hammel Cykle Klub
Jacob Lindsel, Dansk Mountainbike Klub