Onsdagen ved VM bød på Mixed Team relay, holdløbs disciplinen, med et mix hold bestående at 3 herreryttere og 3 kvinderyttere. 12 nationer og et blandet UCI hold stod til start og det danske hold bestod af; Mikkel Bjerg, Magnus Cort Nielsen, Mathias Norsgaard Jørgensen, Amalie Dideriksen, Emma Norsgaard Jørgensen og Julie Leth. Specielt var det her at søskendeparret Emma og Mathias Norsgaard Jørgensen kørte løbet på samme hold.
Men trods et stærkt dansk set-up, bød dagens løb på en hård kamp nationerne imellem. De danske ryttere sluttede med en flot placering som nummer seks. Danskerne måtte se sig slået af Tyskland, der løb med guldet, Holland der fik sølv og Italien der fik bronze, samt Schweiz på fjerde pladsen efterfulgt af England der blev nummer fem.
I Mixed Team relay startede herrerne først - i Knokke-Heist. 22,5 kilometer senere nåede de Brugge, hvor de te kvinder tog over for at køre de sidste 22 kilometer. Reglerne siger at de tre kvinder først kan starte, når den anden af herrerne er over stregen og selve sluttiden bestemmes af den anden kvinde over stregen.

Mixed team relay, som man vel nærmest kan kalde en blandet stafet, blev introduceret ved VM i Yorkshire i 2019, her blev Danmark i øvrigt nummer otte ud af 11 nationer.
UCI indførte blandt andet disciplinen for at udvide den kvindelig deltagelse, som endnu et skridt mod større ligestilling mellem kønnene i cykling.

Foto: SWPIX