4.-6. november er der EM i cyklecross i belgiske Namur, og her stiller Danmark med en trup af stærke juniorryttere.

De europæiske mesterskaber i cyklecross bliver kørt på en legendarisk crossrute, som år efter år lægger jord til store slag blandt de bedste ryttere i verden. Ruten er teknisk svær med off-camber sektioner og stejle nedkørsler med rødder, hvilket stiller store krav til rytterne og deres tekniske kunnen på to hjul. Derfor har landstræner Benjamin Justesen lagt vægt på at udtage ryttere, som er rigtig dygtige, og han har blandt andet kigget i retning af mountainbikeryttere.

Landsholdet ser således ud:
Julie Lillelund (Racing Bjerringbro)
Olympia Bianca Norrid-Mortensen (HMTBK)
Daniel Weis Nielsen (Team NPV - Carl Ras Roskilde Junior)
Nicolai Kolby Andersen (CK Aarhus)
Hector Damgaard (Holstebro Cykle Club af 1960)

Det er en ung trup, som kun består af juniorryttere, der drager afsted til Belgien, da der netop er mange nye talenter på vej i denne gruppe. Ved at deltage i internationale løb får rytterne rigtig god erfaring allerede fra starten af. Flere af rytterne satser hundrede procent på cyklecross og har kørt mange starter tidligt i sæsonen. Det betyder, at de allerede er kommet langt i deres cross-udvikling. Derfor har landstræner Benjamin Justesen valgt at give de U23-ryttere, som er kommet senere i gang med crosssæsonen, lidt mere tid til at opnå et internationalt niveau, før de skal køre mesterskaber.

"Vi har rigtig gode U23-ryttere i cross, men de har alle haft en lang sommersæson og skal lige finde cross-formen helt frem," fortæller landstræneren. "Derfor har jeg vurderet, at de har brug for lidt mere tid, før de er klar til et internationalt mesterskab."

Målsætningen ved EM er en top-10 hos juniordrengene og en top-20 hos juniorpigerne. I cross kan alt dog ske, og på en god dag er der mulighed for at komme hjem med en top-5.