Den danske kvindelandstræner, Tayeb Braikia, har udtaget en stærk trup til VM i landevejscykling. Det danske landshold deltager i begge discipliner:  Enkeltstart og linjeløb.  

VM skulle have været afviklet i Aigle i Schweiz, men arrangørerne valgte at aflyse på grund af Corona-smittespredningen i Schweiz. I sidste øjeblik blev verdensmesterskabet flyttet til Italien, hvor racerbanen Imola danner rammen om verdensmesterskaberne. Rytterne kommer nemlig til at starte og slutte på racerbanen. 

Torsdag den 24. september åbner verdensmesterskabet med kvindernes enkeltstart, hvor landstræneren har udtaget Pernille Mathiesen og Emma Norsgaard. 

”Enkeltstartsruten passer godt til både Emma Norsgaard og Pernille Mathiesen, og vores målsætningen er top otte,” forklarer Tayeb Braikia. 

Enkeltstarten er 31,7 kilometer lang med 200 højdemeter.

”Ruten er ret flad, som den nu kan blive i Italien. Der kommer en lille stigning til sidst, selvom man ikke kan se det på profilen, den er dog ikke så slem, men stadigvæk noget, som man kan tabe lidt på, hvis man har kørt for hårdt.” 

 

Målsætningen er medalje i linjeløbet

Kvindernes linjeløb bliver afviklet på en rundstrækning på 28,8 kilometer, med to stigninger, som begge er hårde stigninger, hvor der er enkelte sektioner med stigningsprocenter op til 14%. Damerne skal køre fem omgange på en rundstrækning, hvor der skal tilbagelægges 144 kilometer og 2750 højdemeter.  

”Modsat tidligere år, så stiller vi til start med udelukkende én kaptajn. Det er Cecilie Uttrup. Cecilie er kommet godt fra start i Giro Rosa med en 4. plads lørdag og en 2. plads søndag på 3. etape. Så det er alle for én. Alle er klar over taktikken og meget opsatte på at køre for et godt resultat, og det bliver at gå efter en medalje til Cecilie. Rammer hun dagen, så har hun bevist, at hun er rigtig stærk,” tilføjer landstræneren. 

Cecilie Uttrup bliver bakket op af den tidligere verdensmester Amalie Dideriksen, DM-guldvinderen og sølvvinderen Emma Norsgaard og Julie Leth, den tidligere U23-europamester i enkeltstart og linjeløb Pernille Mathiesen, samt Birgitte Krogsgaard, som ikke har så meget erfaring endnu, men er en stærk og god klatrer.

”Vi har ikke helt de samme fordele, som de største nationer, så vores bedste kort er Cecilie, og ruten er hård med de to stigninger og kuperet hele vejen rundt. Så derfor vurderer vi, at det er vores bedste mulighed.” 

”Den bedste måde hvorpå vi sikrer en medalje er, at Cecilie sidder rigtigt. Hun har i år flere gange vist, at hun sidder hvor hun skal, blandt andet ved EM. Hun var desværre uheldig at blive revet med i et styrt inden det afgørende moment. Det kan man selvfølgelig ikke selv styre, men målet er, at det danske landshold skal sidde, som en samlet gruppe så længe som muligt og bakke Cecilie op.” 

 

Holdet til VM i enkeltstart (Torsdag den 24. september)

  • Emma Norsgaard Jørgensen
  • Pernille Mathiesen

 

Holdet til VM i linjeløbet (Lørdag den 26. september)

  • Cecilie Uttrup
  • Emma Norsgaard Jørgensen
  • Amalie Dideriksen
  • Pernille Mathiesen
  • Julie Leth
  • Birgitte Krogsgaard Andersen