Med et imponerende angreb i den sidste del af kvindernes parløb formåede Amalie Dideriksen og Julie Leth at hente de afgørende point, der sendte endnu en VM-medalje til Danmark.

Parløbet udviklede sig ikke, som de danske kvinder kunne have håbet, og med en afbrydelse af løbet efter et styrt på et meget vigtigt tidspunkt så det længe ud til, at det ikke skulle blive danskernes dag - men med fantastisk fight og et kraftfuldt angreb de sidste 20 omgange lykkedes det den danske duo at komme foran Italien og tage bronzemedaljerne.

Se de danske kvinder vinde VM-bronze på TV2 Sport her

Det var da også en glad Julie Leth, der viste sin første VM-medalje til TV2 Sport efter løbet - og hun tror på, at det er muligt at få endnu flere gode resultater, når det bliver til bronze på en dag, hvor alt ikke flaskede sig: 

"Jeg tror ikke, pausen var til vores fordel, at de andre kunne blive friske. Vores styrke ligger i slutningen af løbet. Men vi vidste, vi skulle prøve noget, og vi endte med at få 15 point på det. Det rykker rigtig meget, og vi er glade. Der var meget, der ikke gik vores vej i dag, og der er meget, vi kan forbedre," siger Julie Leth til TV2 Sport.

Med VM-medaljen understregede de danske kvinder og landstræner Mathias Møller Nielsen, at man følger planen og målsætningen i det projekt, som Danmarks Cykle Union og Team Danmark med støtte fra Salling Fondene har lanceret, og hvor det helt centrale fokus er OL i 2020.

Det hollandske par tog sig fortjent af guldet, mens Australien fik sølv. 

Niklas Larsen sluttede omnium i flot stil

Niklas Larsen var tilbage på banen i herrernes omnium, hvor han på forhånd vidste, at det ville blive svært at køre med om topplaceringerne. Efter et langt skadesforløb viste det unge stortalent dog lovende takter undervejs ved VM.

I scratch lå han længe godt til, men fik placeret sig uheldigt og blev lukket inde på de sidste omgange, hvilket resulterede i en 12.-plads. Samme mønster gjorde sig gældende i tempoløbet, hvor mange gode elementer var forgæves, og i udskilningsløbet var benene desværre ikke gode.

Men Niklas Larsen viste enormt mentalt overskud og sit kolossale potentiale, da han rejste sig i det afsluttende pointløb, hvor han som eneste ryttere formåede at tage to omgange på feltet og hentede hele 45 point, hvilket sendte ham fra de tunge placeringer helt op som nummer otte.

På søndagens VM-program er kvindernes pointløb, hvor Trine Schmidt skal forsøge at levere et godt resultat, inden Casper Folsach og Lasse Norman runder VM af for Danmark i herrernes parløb.