Ryttere dækket af pløre og med mudder mellem tænderne, er den typiske opskrift for et cyklecross løb.

Når Danmarksmesterskabet i Cyklecross afvikles i Aarhus, er der dermed garanti for en oplevelse ud over det sædvanlige. Med kombinationen; en udfordrende rute, den danske elite, anført af sidste års vinder Sebastian Fini og et stærkt elitefelt, så er der lagt op til en cykelmæssig oplevelse i høj klasse, søndag den 10. januar på Aarhus Cyklebane. 

Cykelinteresserede med passion for cyklecross kan glæde sig til det kommende Danmarksmesterskab. Arrangørerne, Grote Prijs CK Aarhus, har i den grad lagt sig i selen, for at præsentere et løb, som på mange måder vil minde om de Belgiske crossløb, som nærmest må betragtes som en cykelfest. På området ved Aarhus Cyklebane har man designet en rute, som nok skal give deltagerne udfordringer.

Og arrangør, Joachim Parbo fra Grote Prijs CK Aarhus glæder sig: ’på trods af de Covid-19 udfordringer vi også arbejder under, så har vi lagt i kakkelovnen til en cykelfest. Vi har lavet en spektakulær rute med en del hurtige powerstykker – og selvfølgelig en række tekniske sektioner, som sætter rytterne på prøve. Jeg er helt sikker på, at publikum oppe på tribunen får en på opleveren, når de bedste danske ryttere slås om titlen’ konstaterer Parbo og løfter sløret for en nyhed: ’Vi er stolte over sammen med Danmark Cykle Union, at kunne annoncere at DM-løbene, for første gang i dansk cyklecross-historie, bliver vist på SPORT LIVE i fuld udstrækning søndag aften. Vi regner desuden med, at vi til efteråret kommer til at sende flere cross-løb på SPORT LIVE’ slutter en forventningsfuld Joachim Parbo.

Den danske herreelite stiller i skarp opstilling, så der er ingen tvivl om at sidste års vinder Sebastian Fini får kamp til stregen, af et stærkt og super motiveret felt, der blandt andet tæller navne som Simon Andreassen, Martin Mortensen og Jonas Lindberg. Også i kvindeklassen kan man opleve de bedste danske kvinderyttere, så der bliver masser af action i Aarhus.

Anders Gudnitz, Formand for DCU Cyklecross, ser også frem til et spændende DM og glæder sig over aftalen mellem Danmarks Cykle Union og SPORT LIVE: ’SPORT LIVE's dækning af DM i Aarhus, er første skridt på vejen mod at få cross-sporten i Danmark i et højere gear. DM er også en vigtig brik i at vores arbejde med at udvikle den nationale crossserie, så den er attraktiv for TV og dermed kan nå ud til et større publikum’ slutter udvalgsformanden.

Og netop aftalen med SPORT LIVE giver stævnet spændende muligheder. SPORT LIVE er en ny dansk sportskanal, der gik i luften i august 2019, med en målsætning om at sende fra al dansk idræt.

Hos SPORT LIVE ser direktør, Flemming Kjellerup frem til DM. ’Vi vil gerne være hele Danmarks sportskanal og vi glæder os meget til at lave Cyklecross den 10. januar i Aarhus’ siger Flemming Kjellerup og fortsætter: ’Cyklecross er jo en klassisk sportsgren med stolte danske traditioner, som i disse år oplever ny popularitet. Der er garanti for spænding og drama, og så har arrangørerne planer om at lave en festlig ramme for DM-løbene. Det glæder vi os meget til at præsentere for vores seere’ slutter Flemming Kjellerup.

Så tilskuere, seere og ikke mindst også ryttere har noget at se frem til, når DM i Cyklecross afvikles i Aarhus søndag den 10. januar. 

Fakta:

Danmarksmesterskabet i cyklecross køres på og omkring Aarhus Cyklebane på en 2,8 km lang rute med masser af strabadserende udfordringer og indlagte forhindringer.

Første start går klokken 10:30 og der afvikles i alt 4 internationale UCI-klasser.

DM i cyklecross vises på SPORT LIVE, hvor herrernes og damernes løb sendes i deres fulde udstrækning søndag aften. SPORT LIVE kan i dag ses i 265.000 husstande og er tilgængelig hos YouSee (Bland Selv-pakken), Waoo (alle kunder), Canal Digital (Sportspakken), Allente (Sportspakken) og Stofa (Vælg Selv-pakken). Derudover er kanalen i øjeblikket tilgængelig i 15 antenneforeninger. SPORT LIVE har hidtil bragt transmissioner fra mere end 30 forskellige sportsgrene. Se mere på www.sport-live.dk.

 

Cross kontakt:
DM Arrangør:                 Grote Prijs, Joachim Parbo – mobil 6060 7055

Udvalgsformand:            Anders Gudnitz – mobil 4024 8315